תלמיד שלא החזיר ספר לא קיבל תעודה: "הוא היה עם פרצוף מבואס"

תלמיד כיתה ד' בבית ספר באלפי מנשה לא קיבל עדיין את תעודת סיום השנה מפני ששכח להחזיר ספר לספרייה. אמו אומרת: "החזקתי את עצמי מולו כשראיתי את אכזבתו"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

הרשקו לא מכחישה שידעה כי בנה לא החזיר ספר: "ידענו שחסר ספר אבל לא ידעתי שזה מה שיקרה כתוצאה מאי־החזרתו. אני הייתי על סף דמעות, החזקתי את עצמי מולו כי ראיתי את האכזבה שלו". מחנכת הכיתה ענתה בדוא"ל ובו כתבה כי מדובר בנהלי בית הספר וברגע שיוחזר הספר בנה של הרשקו יקבל את התעודה. "כעסתי כי אמרתי לה שאף גורם מבית הספר לא יצר איתי קשר", אומרת הרשקו מנגד ומוסיפה כי עוד לפני תום השנה פנתה לספרנית בית הספר ושאלה אותה באיזה ספר מדובר, אך הייתה בעיה במחשב והיא אמרה שתחזור אליה ועד היום לא עשתה זאת.

כמו כן, לדברי הרשקו לא מדובר במקרה בודד בבית הספר, ויש ילדים נוספים שלא קיבלו תעודה בשל אי־החזרת ציוד. "מטריד שיש פה מדיניות לא תקינה שבית הספר נוהג בה שנים", היא מוסיפה ומדגישה כי לאחר בירור נוסף קנתה את הספר החסר ובימים הקרובים תחזירו לבית הספר כדי שבנה יזכה לקבל את התעודה.

ממשרד החינוך נמסר: "הנהלים של משרד החינוך קובעים שאין למנוע מתלמיד קבלת תעודה, וכבר ביום ראשון הסמוך לסיום שנת הלימודים עדכנה המנהלת את ההורים שהם מוזמנים לבוא ולקבל את התעודה מבית הספר".

תגיות:
החופש הגדול
/
תעודה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף