הנשיא ריבלין קיצר את עונשו של ראש עיריית ר"ג לשעבר צבי בר

בבית הנשיא אמרו כי ההחלטה התקבלה בשל הנסיבות הרפואיות החריגות של בר בן ה-83 שאירעו לאחר מתן גזר הדין, ולא עמדו בפני בית המשפט העליון

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
צבי בר נכנס לכלא
צבי בר נכנס לכלא | צילום: %אבשלום ששוני%
2
גלריה

בר, בן ה-83, הגיש לפני כשלושה חודשים בקשה לנשיא המדינה, ראובן ריבלין לחון אותו. הוא ביקש להתחשב במצבו הבריאותי, מצב בריאותם של בני משפחה קרובים אליו וכן גילו המתקדם ותרומתו הרבה בעבר למדינה, כלוחם ומפקד וכן כראש עיריית רמת גן במשך 24 שנים. לבקשה צורפו המלצות של אישים שונים.

בבית הנשיא ציינו בהודעתם כי "לאור נסיבות רפואיות חריגות הנוגעות לצבי בר ומשפחתו, שאירעו לאחר מתן גזר הדין בעניינו, החליט היום נשיא המדינה לאמץ את המלצת שרת המשפטים ולהמיר חלק מעונש המאסר בפועל שהוטל על בר בעונש של מאסר על תנאי, כך שעונשו יעמוד על 15 חודשי מאסר בפועל, והוא יוכל לעמוד בפני ועדת השחרורים בימים הקרובים".

אימץ את עמדת שרת המשפטים. ריבלין. צילום: מארק ניימן, לע"מ
אימץ את עמדת שרת המשפטים. ריבלין. צילום: מארק ניימן, לע"מ | אימץ את עמדת שרת המשפטים. ריבלין. צילום: מארק ניימן, לע"מ

הוא נכלא בתא אחד עם ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט ונודע שהוא ממשיך לקיים קשר טלפוני מהכלא גם עם בכירים בעירייה. מכיוון שהוא עדיין לא ריצה רבע מתקופת מאסרו, עד כה לא יצא בר לחופשה מהכלא.

תגיות:
צבי בר
/
ראובן ריבלין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף