ט"ו בשבט מעבר לפינה: אלה החידושים האחרונים בחקלאות הישראלית

מקילוף עגבניות, דרך זנים חדשים של קקטוסים ועד חממה ביתית שבה ניתן לגדל ירקות בכל עונות השנה: החקלאות בישראל שוברת שיאים

החממות של מרקס ובשארי
החממות של מרקס ובשארי | צילום: מגשימים חלומות
3
גלריה
חוות הקקטוסים של שילה ויעקב גרובר צילום: יעקב גרובר
חוות הקקטוסים של שילה ויעקב גרובר צילום: יעקב גרובר | חוות הקקטוסים של שילה ויעקב גרובר צילום: יעקב גרובר

כמו כן, לכבוד ט"ו בשבט ופירות יבשים, אפשר לבשר כי בתקופה האחרונה החלו להופיע חידושים כמו תות יבש, סוגי לדר מדרום אפריקה, סוגי מנגו מיובש, ליצ'י ועוד, אבל אבי ציטרשפילר, חקלאי, הרבליסט קליני והבעלים של חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית, מצנן את ההתלהבות. "תעשיית הייבוש של הפירות מגזימה בכך שהיא משלבת בתהליך הייבוש חומרים משמרים, סוכר וצבע מאכל", אומר ציטרשפילר. "חשוב לציין כי יצרני הפירות בעולם, בעיקר במוקדי ייצור כמו תאילנד ודרום אפריקה, פיתחו פירות יבשים עם פחות סוכר ועם חידושים בצורת החיתוך".

עגבניית דורה של הזרע. צילום: נילי שניר
עגבניית דורה של הזרע. צילום: נילי שניר | עגבניית דורה של הזרע. צילום: נילי שניר

תגיות:
חקלאות
/
חקלאים בישראל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף