כמו כן, לכבוד ט"ו בשבט ופירות יבשים, אפשר לבשר כי בתקופה האחרונה החלו להופיע חידושים כמו תות יבש, סוגי לדר מדרום אפריקה, סוגי מנגו מיובש, ליצ'י ועוד, אבל אבי ציטרשפילר, חקלאי, הרבליסט קליני והבעלים של חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית, מצנן את ההתלהבות. "תעשיית הייבוש של הפירות מגזימה בכך שהיא משלבת בתהליך הייבוש חומרים משמרים, סוכר וצבע מאכל", אומר ציטרשפילר. "חשוב לציין כי יצרני הפירות בעולם, בעיקר במוקדי ייצור כמו תאילנד ודרום אפריקה, פיתחו פירות יבשים עם פחות סוכר ועם חידושים בצורת החיתוך".