חוקרי היאל"כ עזבו את מעון ראש הממשלה כחמש שעות לאחר הגעתם, ואילו רק כשעה לאחר מכן הסתיימה חקירתה של שרה נתניהו, רעיית ראש הממשלה שהתקיימה במשרדי היחידה בלהב בלוד. עוד קודם לכן, הסתיימו חקירותיהם של יועץ התקשורת ניר חפץ ושל בעלי השליטה בבזק שאול אלוביץ', שבשעות הבוקר המוקדמות הוצאו מתאיהם בבית המעצר והובאו אל משרדי היחידה. חשוד נוסף שהגיע אל משרדי היאל"כ בלוד או דמות חדשה בפרשה, בכיר לשעבר במשרד התקשורת, מי ששימש כראש מטהו של נתניהו בתקופה שזה כיהן כשר התקשורת.
עורכי הדין טל שפירא ואריאל כפרי, המייצגים את הבכיר לשעבר ששמו נאסר לפרסום מסרו כי "מרשנו אינו עד מדינה וכל פרסום המייחס לו כל הסכם מסוג זה עושה עמו עוול. מרשנו כיהן בתפקיד חודשים ספורים בלבד לצד אבי ברגר, המנכ״ל שקדם לשלמה פילבר. מרשנו התפטר ממשרד התקשורת עם כניסתו של פילבר לתפקידו. כל מה שקרה לאחר עזיבתו אינו בידיעתו, וממילא לא היה לו כל קשר להחלטות בעניין בזק אשר כולן אושרו לאחר שכבר סיים את תפקידו. מרשנו ימשיך וישתף פעולה על מנת לסייע להגיע לחקר האמת".
בתגובה פנתה אלוביץ הרעייה אל מנכ"ל וואלה אילן ישועה וביקשה ממנו. "תעזור להם (לבני הזוג נתניהו א.ח), אנחנו תלויים בהם". עוד פנתה והוסיפה . "חשוב שתעזרו לנו כי בני הזוג נתניהו, הם עוזרים לנו ויעזרו לנו". שרה נתניהו שנשאלה על השיחות השיבה כי ראש הממשלה לא ידע על פנייתה לרעייתו של אלוביץ'. "פעלתי מיוזמתי מבחינה אידיאולוגית. האמת עכשיו אני מופתעת שאני בחקירה באזהרה כי חשבתי שאני באה למסור עדות. גם כך השבוע איבדנו את קאיה, וקשה לי", הוסיפה נתניהו.
עוד ציין הגורם בשיחה עם "מעריב אונליין" כי "ראש הממשלה יכול, ואולי חייב לשדר נינוחות ורוגע, אולם ברור לכולם שפרשת בזק היא הפרשה שמסבכת אותו ואת רעייתו יותר מכל פרשה אחרת, ובאופן ישיר". מפאת קוצר הזמן החוקרים לא גבו עדות מראש הממשלה בפרשת הצוללות ומכאן שכל החקירה עסקה בתיק 4000 כך שכבר בימים הקרובים ייערכו חוקרי היאל"כ וראשי לשכתו של ראש הממשלה תיאומים לקביעת מועדים נוספים לחקירתו.
כפי שדיווחנו בשישי האחרון, בפני ראש הממשלה ורעייתו הוטחו ראיות על מעורבותם לכאורה בענייני אתר וואלה, ולראש הממשלה גם בענייני בזק ואישור מיזוג החברות. גם ראש הממשלה וגם רעייתו, כמי שתודרכו לפני חקירתם מסרו כי מעורבותם היתה אידיאולוגית ללא קשר להטבות אישיות.
ל"מעריב" נודע כי צוות החקירה צפוי לבקש מראש הממשלה לתאם מועד חקירה נוסף, שבו מתוכנן לעמת אותו עם פילבר. על פי הערכה, ראש הממשלה לא יסכים להשתתף בעימות, כפי שהתנגד לעימות עם עד המדינה ארי הרו בפרשת המתנות (1000) ובפרשת נתניהו־מוזס (2000).
לא מן הנמנע כי לאור התשובות שהתקבלו מבני הזוג נתניהו, יבקשו מחר החוקרים מבית המשפט להאריך שוב את מעצרם של אלוביץ' ושל חפץ או לחילופין לשחררם בתנאים מגבילים מחמירים ביותר לרבות מעצר בית ממושך, איסור יצירת קשר עם מי מהמעורבים בפרשה ואולי אפילו אי שימוש באמצעים טכנולוגיים בתקופה הקרובה, עד לחקירתו הבאה של ראש הממשלה עם שובו מחו"ל.