"לאחיינים שלי הייתה אמא מדהימה. חשוב שהם יידעו באופן ודאי מה עלה בגורלה, זה מגיע להם. קשה מאוד לחיות עם הספק", אומר יובל לנגזם, אחיה של הדס תפוחי ז"ל, שנהרגה ביום ראשון שעבר בתאונת דרכים בכביש 465, סמוך ליישוב עטרת שבמועצה האזורית מטה בנימין.
בעוד כחודש הייתה אמורה תפוחי - מוזיקאית, נשואה ליונדב ואם לארבעה ילדים בגילים 3 עד 9 - לחגוג יום הולדת 31. היא לא זכתה לכך. לנגזם (46), הוא האח הבכור במשפחה בת שבעה אחים. תפוחי הייתה בת הזקונים. למרות פער הגילים בינה ובין אחיה, היה ביניהם קשר מאוד מיוחד.
לנגזם מוסיף כי מתוקף עבודתה של הדס כמנהלת פרויקט "מנגנים בבנימין", היא הסתובבה כל הזמן ביישובים, נהגה בכבישים, הכירה אותם היטב והייתה זהירה. "בדקנו בחברת הסלולר את פירוט השיחות שלה וראינו שלא דיברה בטלפון בזמן הנהיגה", הוא מספר. "אנחנו גם יודעים שאחראי הביטחון של היישוב עטרת וחברים נוספים שהגיעו למקום אחרי ההתנגשות הלכו קצת אחורה, לכיוון שהדס הגיעה ממנו עם רכבה, ומצאו סימנים של זריקת אבנים על הכביש. מי שמחפש חיים קלים, יכול לומר שזו הייתה תאונת דרכים, אבל אם אנחנו רוצים לדעת את האמת, צריך להסתכל על זה בהקשר הרחב יותר".
לנגזם מבקש את הסיוע של הצבא ושב"כ בחקירת התאונה. "יש כאן אירוע שיכול להיות חבלני וצריך לחקור אותו ברצינות", הוא אומר. "גם אם לא יודעים ספציפית שמישהו זרק אבנים, הרי ברור לכולם שעושים את זה באזור. תטפלו בזה לפני שעוד אנשים ייפגעו. בעקבות הצפת הנושא, מח"ט הגזרה כבר הגיע לפגוש את המשפחה בעטרת. אנחנו מאוד מכבדים אותו, אבל למרות כל הפעילות של צה"ל, עדיין לא מפסיקים לזרוק שם אבנים. זריקת האבנים מתבצעת מהכפר אום צפא. זה לא איזה כפר ענק, לא צריך לכבוש את רמאללה, זה כפר קטן עם פחות מ־100 משפחות. בכל מקרה, צריך להיכנס לכפר הזה ולמצוא את מי שזורק שם אבנים".
בסיום האולפנה תפוחי פנתה לשירות לאומי ובמקביל המשיכה לעסוק באהבתה הגדולה: מוזיקה. היא למדה במכללת ירושלים תואר ראשון במוזיקה, ובמקביל למדה לימודים תורניים במדרשת אוריה בגבעת שמואל. השלב הבא היה לימודי תואר שני במוזיקה באוניברסיטת בר אילן.
את בעלה הכירה בפתח תקווה באמצעות חברים משותפים. לפני כחמש שנים, אחרי שהשתחרר משירות קבע, עברו בני הזוג לעטרת. "הדס לא הייתה אחת כזאת שמתלוננת וחרדה, תמיד הייתה עם חיוך ומסירות", מספר לנגזם. "הם הגיעו לעטרת ממניעים אידיאולוגיים. יונדב סיפר לי שתמיד היה להם חלום לגור במקומות כאלה, והם אכן הצליחו להגשים אותו. הדס ניהלה במסגרת עבודתה פרויקט ענק עם מאות תלמידים וצוות גדול מאוד של מורים. בנוסף, היא לימדה מוזיקה בקונסרבטוריון במודיעין. הדס הובילה את הפרויקט בצורה מאוד מוצלחת. המורים שעבדו איתה אמרו שלא הייתה בוסית שמשתלטת, תמיד הייתה מאוד עדינה. גם כשהייתה לה ביקורת, תמיד עשתה זאת עם חיוך, באופן שיתקבל בהבנה. כולם קלטו את האופי המיוחד של הדס, ובדיוק עכשיו בני נוער בעטרת הדפיסו בלונים שכתוב עליהם: 'אנחנו ממשיכים את החיוך של הדס'".
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "בניגוד לנטען ולפרסומים המנסים ליצור מציאות שאינה עולה עם ממצאי החקירה בשלב זה, הרי שעם הגעת כוחות המשטרה ובוחני התנועה למקום התאונה לא נמצאו ממצאים המעידים על זריקות אבנים לעבר הרכב. בנוסף, לא התקבל כל דיווח במשטרת ישראל על זריקת אבנים קודם לכן בציר התנועה שבו התרחשה התאונה.
"האירוע דווח לתקשורת בהתאם לעובדות הידועות ולא להשערות שטרם אומתו. החקירה מתנהלת בימים אלו ומטבע הדברים לא נפרט אודות חקירות מתנהלות. עם זאת, נציין כי במסגרת חקירת התאונה ונסיבותיה על ידי בוחני התנועה נבדקים כלל הכיוונים, כמו גם החשד כי נזרקו אבנים לעבר הרכב, הכל במטרה להגיע לחקר האמת".