חובש רפואת חירום במד"א, יוסי סמדג'ה סיפר: "כשהגעתי למקום ראיתי ילד בן שנתיים נעול בתוך רכב וחגור במושב הבטיחות כשצבע עורו אדום והוא מזיע. אזרחים שהיו במקום ניסו לחלץ אותו והבנתי מיד שהילד נמצא בסכנת חיים. בעזרת פטישון מיוחד ניפצתי את שמשת הרכב הקדמית. תוך כדי שהוצאנו אותו מהרכב ביצעתי בדיקות רפואיות וזיהיתי שהוא סובל מפגיעת חום".
הפרמדיק המשיך: "קיררתי במהירות את הילד עם מים והכנסתי אותו לאמבולנס לקירור עם מזגן. מצבו של הילד לשמחתי הרבה היה יציב והוא פונה לבית החולים בהכרה מלאה. סיפרו לי שהילד שהה ברכב כחצי שעה ובמזל עוברי אורח ראו אותו והזעיקו אותנו. זה יכל היה להיגמר בטרגדיה".
במסגרת אותה פעילות עצרו השוטרים למשך כ-20 דקות באחת החנויות בעיר באותו המחוז, ועובר אורח שחלף במקום הבחין בפעוט שהושאר בתוך הניידת הנעולה כשהוא מבוהל ומותש, ככל הנראה לאחר שהתעורר משנתו. בעודו מתלבט אם לנפץ את שמשת חלון הרכב, החליט עובר האורח לבדוק אם השוטרים נמצאים בקרבת מקום. בסופו של דבר הוא איתר אותם בחנות, וכשקרא לעברם, הם נדהמו לגלות שבניידת נמצא בנו של הקצין.
.