בניגוד לעמדת השב"כ: משרד רה"מ שדרג את רכבי בניו של נתניהו

בתקופה האחרונה שודרגו כלי הרכב של יאיר ואבנר נתניהו, בעלות של מאות אלפי שקלים, תוך דרישה למיגון ואבזור משמעותי. הרקע לדרישה: ההפגנות נגד רה"מ בבלפור

מעריב אונליין צילום: מעריב אונליין
יאיר נתניהו
יאיר נתניהו | צילום: גילי יערי, פלאש 90
2
גלריה

עד לא מזמן התניידו בניו של נתניהו ברכבי יונדאי i25. בפנייתו למנהל הרכב דרש הקב"ט חליווה שרכביהם החדשים, המממונים מכספי ציבור,יהיו בעלי נפח מנוע של 2,000 סמ"ק לכל הפחות. עוד דרש כי יאבוזרו הרכבים במיגון מיוחד, פנס כחול, מערכת איתוראן ומערכת כריזה.


walla video test11 | צילום:

בשל דרישותיו החוזרות ונשנות של קב"ט משרד ראש הממשלה, החליטו במנהל הרכב להתפשר ולהקצות לבניו של ראש הממשלה שני רכבי סקודה חדשים. גורמים במשרד ראש הממשלה מתחו ביקורת על ההחלטה לשדרג את הרכבים וטענו שאין צורך בכל כך הרבה רכבים על חשבון המדינה.

אבנר נתניהו
אבנר נתניהו | צילום: פלאש 90

ממשרד האוצר נמסר בתגובה לפרסום: הנחיות לגבי הצמדת רכבים ברמות מיגון שונות מתקבלות על ידי גורמי הביטחון הרלוונטים. לעניין הרכבים שהוקצו למשרד רה"מ בעבור הסעת בני משפחת רה"מ מתוך מאגר הרכבים הקיים - ההקצאה נעשתה על פי הצרכים שהוצגו, ומתוקף זכאותם של בני משפחת רה"מ לשירותי הסעה על פי דין.

ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה לפרסום: הטענות משוללות כל יסוד. מעולם לא נדרשו רכבים ממוגנים ולא נעשתה פנייה לשדרוג הרכב. מדובר בהחלפת כלי רכב שנעשתה כדי לעמוד בתו התקן הנדרש של אישים מאובטחים המתחייב לפי דרישות גורמי הביטחון. לראש הממשלה למי ממשפחתו, אין שום קשר או מעורבות כלשהי בשיקולי האבטחה או בהקצאת כלי הרכב.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
יאיר נתניהו
/
אבנר נתניהו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף