סוף עצוב: גופתו של יונתן היילו נמצאה בחוף הים בנתניה

לאחר שהורשע בהריגת גבר שהתעלל בו מינית במשך שנים, ריצה את עונשו ושוחרר, גופתו נמצאה בחוף ים באזור נתניה. פעילה במאבק לשחרורו: "הוא הביע מצוקה לאחרונה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יונתן היילו
יונתן היילו | צילום: פלאש 90

בני משפחתו מפנים אצבע מאשימה כלפי הרשויות, לרבות הרווחה והשיקום, וטוענים כי "אלו היו צריכות לעטוף את יונתן, לעזור לו ולשקם אותו". לטענת מקורביהם "אותם גורמים כשלו במשימה, והיום בצער רב הם נחשפו להודעה שהוא שם קץ לחייו".

היילו נידון תחילה ל-20 שנות מאסר, לאחר שהסגיר את עצמו בשנת 2010, ובספטמבר 2013 הרשיע אותו בית המשפט ברצח בכוונה תחילה. מאז מעצרו בשנת 2010, היילו נתון היה למצב נפשי קשה ולאחר ניסיונות אובדניים חוזרים.

לאחר שבית המשפט קבע כי אינו מסוכן לציבור, הוא שוחרר לתקופה למעצר בית ושהה במשך שנה בבית חב"ד ברמת אביב עד לדצמבר 2013. לאחר מקרה זה, הועבר היילו להוסטל בדרום תל אביב, הפר פעם נוספת את תנאי מעצרו, ולפני כשנה, הפר פעם נוספת את תנאי המעצר, לאחר שהתקוטט עם שכנו, ושב לשנה נוספת בכלא.

תגיות:
רצח
/
יונתן היילו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף