פרקליטה של משפחת בירן: "הסיכוי שביהמ"ש יהפוך את ההחלטה אם יוגש ערעור - קטן"

עורך הדין שמואל מורן, אחד מעורכי הדין שמייצגים את משפחת בירן במאבק המשמורת על איתן בן ה-6, התייחס ב-103FM להכרעת בית המשפט: "טובתו של איתן גדולה מהזכויות המשפטיות"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
איה דודתו של איתן בירן בבית המשפט: "רוצה שאיתן יחזור הביתה" (צילום: רויטרס) | צילום:

"משפטית הם עומדים איפה שעמדו אתמול, בית המשפט החליט להחזיר את איתן לאיטליה", אמר עו"ד מורן. "אני מקווה שהדבר יקרה מהר ככל שאפשר. הדבר החשוב הוא להחזירו למקום, לבית הספר, לחברים, לטיפול הרגשי".

הוא הוסיף כי במידה ומשפחת פלג תחליט לערער על ההחלטה "נבקש מביהמ"ש לראות במקרה הזה מקרה חריג בו לא צריך לתת עיכוב ביצוע, וכבר היו מקרים כאלה".

על האפשרות שבית המשפט יהפוך את החלטתו ואיתן יצטרך לחזור לישראל אמר: "יש עניין של איזון בין אינטרסים. כשבית המשפט דן בשאלת עיכוב ביצוע הוא שוקל מהם סיכויי הערעור ואפשרות שינוי. אי אפשר לדעת אבל מבחינה משפטית אני חושב שהסיכוי קטן וטובתו של איתן גדולה מהזכויות המשפטיות. לחלופין, שבית המשפט יעשה הכל כדי לקיים את הדיון הכי מהר שאפשר ברמה של ימים, יקבל סוף סוף החלטה".

עוד הוסיף עורך הדין, כי המשפחה באיטליה תאפשר ביקורים של איתן למשפחה בישראל, אך הוסיף כי קיים חשש מפני צעד חריג שהמשפחה בישראל עלולה לבצע שוב: "יש חששות ולכן יצטרכו לקבוע את התנאים המתאימים. ביקשנו כאן בישראל שעד שהילד יחזור שירותי הרווחה יהיו מעורבים באופן שיתאפשר הקשר ופרידה מסודרת, ומצד שני שתהיה השגחה וביטחון לאיתן גם ברמה הרגשית וגם ברמה הפיזית".

תגיות:
אסון הרכבל באיטליה
/
איתן בירן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף