מנכ"ל הבימה על מצוקת עולם התרבות: "יש כאן סגר לא מוצהר"

נעם סמל הסביר ב-103FM מה היא הסיבה שבגללה אנשים לא מגיעים כעת לתיאטראות: "יש מערך מתוחכם שמפחיד את הציבור, זה גורם לביטולים של בין 40 ל-80 אחוז"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
נעם סמל
נעם סמל | צילום: רענן כהן

"יש מערך מאוד מתוחכם שמפחיד את הציבור, וגורם לו להדיר את רגלים מהתיאטרון. אנו מנסים איכשהו לדבר עם הקבל ולהסביר. יש לנו ביטולי ענק של בערך בין 40 ל-80 אחוז", אמר סמל בפתח הראיון.

כמו כן הסביר: "הגופים הגדולים הממוסדים של ועדי העובדים מבטלים כי ראש כל ארגון לא רוצה לקחת סיכון על עצמו. היכלי התרבות דוחים את ההצגות שלל כל תיאטראות ישראל. בסוף תל אביב מחזיקה את לפיד התרבות. להגיד לך שהיום בערב יהיה 750 איש בהצגה כלשהי? לא בטוח".

בנוסף התייחס מנכ"ל הבימה למתווה לעולם התרבות: "עדיין לא קיבלו את הפירוט המלא, ומה שנתבקש אנחנו נעשה. אני נלחם יום יום לקיים את ההצגות, כל התיאטרון הוא כמרקחה ואנו שומרים על הגחלת. משרד התרבות הוא פרטנר מצוין ופיצה אותנו בתקופת הקורונה הגדולה. אבל שר האוצר לא יכול להשאיר אותנו בידיים של הציבור שלא מגיע. נתנו לנו זרזיף ראשון כדי להחזיק מעמד".

תגיות:
תיאטרון הבימה
/
נעם סמל
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף