תלונות רבות על כבישים משובשים בצפון הארץ; נתיבי ישראל: "אין תקציב"

השלוליות הרבות שהציפו את הדרכים גרמו לשקיעת האספלט והיווצרות בורות רבים בדרכים השונות. בחברת נתיבי ישראל נטען כי בשל חוסר בתקציב הם פועלים לפי תיעדוף

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
רמת הגולן
רמת הגולן | צילום: REUTERS/Amir Cohen

כלל הדיווחים הועברו לחברת נתיבי ישראל, הזרוע הביצועית של משרד התחבורה, אולם לטענתם אין תקציב והם פועלים לפי תיעדוף. לדבריהם יש למעלה מ-8,000 קילומטרים ברמת הגולן הזקוקים לתיקון שעלותו מסתכמת בכ-168 מיליון ש"ח, אולם התקציב העומד לרשותם הינו כ-60 מיליון ש"ח בלבד.

גורם בנתיבי ישראל אמר כי "הכסף שאנחנו מקבלים הוא שליש מהדרוש ולכן אנחנו עוברים למצב של תיעדוף. הלוואי שהיה לנו אפשרות לתקן את כל הכבישים כמו שצריך, זו המהות שלנו. אנחנו מנסים להיערך מבעוד מועד.

"כל מה שאנחנו יכולים לעשות, אנחנו עושים בצורה מיטבית. אנחנו מסתמכים על התקציב שמשרד האוצר מקצה לנו. כשמזג האוויר יאפשר לנו, נבצע סקר כבישים ונתחיל לבצע. אין לנו אופציה אחרת. שוב, התקציב שלנו מוגבל. איך אפשר לתעדף? מדובר בחיי אדם".

תגיות:
רמת הגולן
/
נתיבי ישראל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף