החיבור המיוחד שנוצר בין עומר החייל המשוחרר לטוביה, ניצול שואה בן 86

תוכנית של הקרן לרווחת נפגעי השואה בישראל יצרה חיבור מיוחד בין עומר בן ה־26, שהקים משפחה, לבין טוביה בן ה־86 - שאותו עומר אימץ כסבא: "מזכיר לי את הקשר עם סבא שלי"

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
טוביה ורעייתו ביחד עם עומר ומשפחתו
טוביה ורעייתו ביחד עם עומר ומשפחתו | צילום: באדיבות המצולמים

זאת, באמצעות מתן טאבלט מותאם לצורכי הגיל, חבילת גלישה אינטרנטית ללא עלות ומפגשי לימוד והדרכה פרטניים עד הבית באמצעות מתנדבים שעברו הכשרה ייעודית לכך.

עומר צוות לטוביה, ניצול שואה בן 86, המתגורר עם אשתו כרמלה בקריית אתא, ולהם ילדים, נכדים ונינים, אך עם זאת היה צמא גם לחברה ולשיח. עומר נהנה מהמפגשים המשותפים, ואף הציע לאשתו טליה להצטרף למפגש, והיא כמובן נענתה בחיוב, ומהצד של טוביה וכרמלה, עומר וטליה הפכו לחלק מהמשפחה באופן מיידי גם אחרי שנולדה בתם. "לילדים לא תמיד יש זמן ואני תמיד שמח לראות המולה בבית של הרבה ילדים, צחוק וחיות. לכן אנחנו מאושרים כשעומר בא עם המשפחה שלו", מספר טוביה.

"טוביה לא אוהב כל כך לדבר ולספר על השואה, רק כשהוא ממש חייב, הוא כן משתף על המשפחה ועל הנעשה ביומיום", מספר עומר שמוסיף: "הוא כבר יודע להשתמש באופן בסיסי בטאבלט וזה עשה לו טוב".

גם היום ממשיך עומר לבוא לטוביה ועושה את זה באהבה גדולה וכבר לא רואה בזה אפילו התנדבות, אלא כמו לבוא לסבים ולסבתות שלו עצמו שהלכו לעולמם. "מבחינתי באיזשהו מקום, המפגש עם טוביה ואשתו זו ההמשכיות שלהם וזה מזכיר לי את הקשר הטוב שהיה לי עם סבא וסבתא שלי".

תגיות:
שואה
/
חיילים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף