לאחר שעיינו בו במהלך סוף השבוע, פרקליטי נתניהו מביעים שביעות רצון רבה מכתב החשדות שהעביר להם ביום חמישי האחרון היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. לדבריהם, תיק 2,000 התפוגג ונותר על בלימה. לטענתם, אחרי הטענות שלהם בשימוע לא יישאר מהתיק הזה כלום. תיק 1000 לא חמור ויהיה קשה ללכת איתו עד הסוף. בהקשר זה הם מציינים את תיק המעונות שהפרקליטות החליטה להגיש כתב אישום נגד רעיית ראש הממשלה, ונשיא בית המשפט השלום בירושלים שלח את הצדדים מיד לגישור פלילי שהציע לסיים את התיק בלי הרשעה במרמה והפרת אמונים. 
לגבי תיק 4000, טוענים הפרקליטים כי מדובר בתיק תקדימי שמנסה לקבוע נורמה בדיעבד שלא נמצא לה מקום בשום מדינה אחרת. לטענתם, זהו "תיק חרפה", שטענת השוחד בו לא תחזיק מעמד. עוד הם טוענים כי הורדת סעיף השוחד מתיק 2000 תסייע להם להוריד בהמשך גם את סעיף השוחד מתיק 4000. 
"בלי שהתחלנו בכלל לפרוס את טענותינו, ירדו 2/3 מסעיפי השוחד, חרף המלצות המשטרה ופרקליט המדינה. זה אומר הכל על איכות התיקים והחשדות", אומרים בסביבת נתניהו.

כזכור, מנדלבליט הודיע לראש הממשלה בנימין נתניהו כי הוא שוקל להעמידו לדין בכפוף לשימוע בשלושה תיקים, שהחמור שבהם הוא תיק 4000, שבו הוא יואשם בשוחד, בכפוף לשימוע. בכתב החשדות המפורט, שהיקפו למעלה מ-50 עמודים, מציג מנדלבליט את התשתית הראייתית לשוחד בתיק זה ואת הראיות לשני התיקים האחרים – תיק 1000 ותיק 2000. בכתב החשדות קובע מנדלבליט כי נתניהו ניהל יחסי "תן וקח" עם בעלי אתר "וואלה" וחברת בזק ויס, שאול אלוביץ' ורעייתו איריס, מסוף שנת 2012 עד תחילת 2017. במסגרת היחסים נענה האתר לדרישותיו המרובות של נתניהו לסיקור אוהד עבורו ולסיקור שלילי ליריביו תמורת הענקת הטבות רגולטוריות שונות לאלוביץ', המסתכמות בכמיליארד שקל, וזאת מתוקף תפקידו כראש ממשלה שהחזיק גם בתיק התקשורת. מנדלבליט מציין כי בידיו מאות ראיות לדרישות של נתניהו בעניין הכתבות שפורסמו באתר "וואלה", ובהן פניותיה של משפחת נתניהו לבעלי האתר, לפעמים באמצע הלילה, עם דרישות שונות ומשונות בנוגע לפרסום ידיעות מסוימות, מה לתקן ומה להסיר.
בתמורה לכך סייע נתניהו להנפקת חברת "בי־קום", בכך שחתם על היתר שעבוד מניות השליטה בבזק. לטענת מנדלבליט, למהלך זה הייתה חשיבות כלכלית רבה לקבוצת החברות שבשליטת אלוביץ'. נתניהו גם סייע לאלוביץ' במכירת אתר "יד2" לתאגיד תקשורת גרמני בכ־800 מיליון שקל שהוזרמו לקופתה של קבוצת בזק. כמו כן, נתניהו קידם במרץ את עסקת מיזוג בזק־יס. לטענת מנדלבליט, לעסקת מיזוג זו הייתה משמעות כלכלית אדירה עבור אלוביץ', ששוויה מגיע למאות מיליוני דולרים. על פי הנטען, נתניהו פיטר את מנכ"ל משרד התקשורת כשנוכח כי אינו מיטיב עם אלוביץ' ומינה במקומו מנכ"ל שלא הציב מכשולים לקיום העסקה.
אלוביץ' היה מודע לכך שפעולותיו של נתניהו לקידום אישור עסקת בזק־יס נעשו בהקשר לטובות ההנאה שניתנו לו ולמשפחתו על ידי בני הזוג אלוביץ'. כך למשל, בינואר 2015, בעת שבקשת אישור העסקה המתינה לתשובת משרד התקשורת, הנחה אלוביץ' את מנכ"ל אתר "וואלה" אילן ישועה להסיר מהאתר פרסום שלא נשא חן בעיני נתניהו משום שהדבר ימנע את אישורה של העסקה. אלוביץ' פנה לישועה ואמר לו: "תוריד מיד, זה ימנע את אישור יס. אני הורג אותך". 
בתיק 1000, תיק המתנות, הודיע מנדלבליט כי הוא שוקל להעמיד לדין את נתניהו בסעיף של מרמה והפרת אמונים, וזאת על אף שבכירי הפרקליטות סברו כי יש להעמידו לדין בגין שוחד. בכתב החשדות נטען כי נתניהו קיבל בקבוקי שמפניה וסיגריות בשווי 700 אלף שקל מאילי ההון ג'יימס פאקר וארנון מילצ'ן. "בכל אחת מהפעמים שבהן ניתנו טובות ההנאה, ובכל אחת מדרכי הקבלה, נתניהו קיבל ממילצ'ן קופסה או קופסאות של סיגרים, ולא סיגר בודד", נכתב. "כל קופסה הכילה 10 עד 25 סיגרים. שווי כל קופסה נע בין 2,000 ל־3,000 שקל. ככלל, בכל אחת מהפעמים ובכל אחת מדרכי הקבלה, ניתן מארז של שישה בקבוקי שמפניה, ולעתים גם שני מארזים שכאלה, ולא בקבוק בודד. עלות כל בקבוק שמפניה נעה בין 250 ל־350 שקל וממילא העלות של כל שישיית בקבוקים נעה בין 1,500 ל־2,100 שקל". לדברי מנדלבליט, טובות ההנאה ניתנו לנתניהו ברציפות ובאופן תדיר עד כדי כך שניתן לומר שהן היו בבחינת "קו אספקה" של סיגרים ושמפניות. 
לטענת מנדלבליט, נתניהו קיבל את טובות ההנאה הללו בזיקה לתפקידו הציבורי ולמעמדו כראש הממשלה. במקביל לקבלת ההטבות ביצע נתניהו פעולות שלטוניות שונות לטובת מילצ'ן אף שעמד בניגוד עניינים.

השיחות הוקלטו
בתיק 2000, תיק שיחות נתניהו עם מו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון מוזס, שחלק מהן הוקלטו, נשקלת העמדתו לדין של נתניהו באשמת מרמה והפרת אמונים. גם בתיק זה בכירי הפרקליטות סברו כי מדובר בשוחד. על פי הנטען, בסוף 2014 קיימו נתניהו ומוזס שש פגישות, באחת מהן הציע מוזס לנתניהו לקבל סיקור אוהד לו ולמשפחתו בקבוצת "ידיעות אחרונות" ולשנות לרעה את אופן הסיקור של יריביו הפוליטיים. מוזס התנה זאת בכך שנתניהו ינצל את השפעתו כראש ממשלה ויפעל לקידום חוק במתווה מוסכם שיגביל את עיתון "ישראל היום", מה שייטיב עם מוזס כלכלית באופן משמעותי.
נתניהו טען כי לא באמת התכוון לקבל את הצעת השוחד, אלא פעל לרמות את מוזס במסגרת המשא ומתן. מנדלבליט קובע כי הוא שוקל להעמידו לדין בגין מרמה והפרת אמונים. מנדלבליט ציין כי נתניהו המשיך לנהל עם מוזס שיחה ארוכה ומפורטת על מרכיביה של הצעת השוחד ועל האופן שבו ניתן להביא אותם לכדי יישום בתקופת הבחירות. לדבריו, נתניהו נפגש עם מוזס פעם נוספת לאחר מכן כדי לגרום למוזס להשפיע על אופן סיקורו בכלי התקשורת בקבוצת "ידיעות אחרונות" בתקופת הבחירות, וזאת תוך ניצול לרעה של מעמדו כראש הממשלה. מוזס עצמו יועמד לדין בגין שוחד. יש להדגיש, כל האישומים הללו, של ראש הממשלה והאחרים, כפופים לשימוע, והם מקווים שישנה את דעתו של היועמ"ש וינקה אותם מכל אשמה.