מסתבר כי בשנה האחרונה עם כניסתו של ניצב אלון אריה לתפקידו כראש אגף התנועה במשטרה ויחד עם פיקוד האגף בוצע שינוי במדיניות האכיפה והשירות למשתמשים בדרך, כאשר מדיניות זו באה לידי ביטוי בהפעלת כוחות בשטח, השתנות ויצירתיות תוך כדי תנועה, בדגש על החמרה בעבירות מסכנות חיים ועבירות בריונות בכביש באמצעות מודלי אכיפה ייחודיים.
כאמור, במהלך העשור האחרון משטרת ישראל פסלה 369,207 רישיונות נהיגה באמצעות פעילות אכיפה של השוטרים בשטח. פסילת רישיון נהיגה הינה סנקציה משמעותית וחמורה, שכן לקיחת רישיון הנהיגה מיד עם ביצוע העבירה למשך 30 ימים מייצרת הרתעה ומרחיקה נהגים עבריינים מהכבישים.
גם בנוגע להשבתת כלי רכב מדובר בסנקציה משמעותית וחמורה שכן לקיחת כלי רכב מבעליו מיד עם ביצוע העבירה למשך 30 יום מייצרת הרתעה , מרחיקה עבריינים מהכביש ולא אחת גם פוגעת כלכלית בבעלי הרכבים אשר כלי הרכב עבורם הינו כלי עבודה כמו נהגי משאיות.
מתוך ניתוח הנתונים באגף התנועה ניתן לראות כי הערים המובילות בהן נפסלו הכי הרבה רישיונות נהיגה בעשור האחרון הן:
באגף התנועה קבעו נוהל עבודה ויעדים לשנת 2021 שנכנסה לתוקפה ובמהלכה יתמקדו באכיפה אפקטיבית ומתן שירות למשתמשי הדרך, במטרה לצמצם את תאונות הדרכים ולהציל חיים בכבישים.