עדות חפץ נמשכה: לראשונה הושמעה במשפט הקלטה של נתניהו

עד המדינה המשיך בעדותו, אשר עוסקת היום בבקשות ספציפיות של נתניהו מאלוביץ וישועה: "ההיענות בנושא דוח המעונות הייתה טוטאלית, מטה הליכוד קבע מה יפורסם"

מתן וסרמן צילום: פרטי
בנימין נתניהו, ניר חפץ
בנימין נתניהו, ניר חפץ | צילום: אורן בן חקון
3
גלריה

עם פתיחת הדיון, התביעה הגישה לבית המשפט קובץ התכתבויות של חפץ עם מנכ"ל וואלה! לשעבר אילן ישועה, עליו סימן חפץ בצבעים במהלך החקירה, על פי עו"ד אמיר טבנקין: "הסימון הירוק נועד לסמן מה חפץ העביר לכלי התקשורת הידידותיים והצבע הצהוב מסמן מה שנשלח רק לוואלה!". חפץ הדגיש בפתח עדותו כי "צריך לקחת בערבון מוגבל את הקובץ, זה לא דבר מוחלט". טבנקין השיב: "יש מקומות בקובץ עם כתב יד".

עוד ציטט התכתבות שלו עם אלוביץ' בה ביקש העביר אליו אחת אחת התגובות של משפחת ניתניהו לכתבה על מעון ראש הממשלה, בה נראה לכרואה מחלק לו הוראות עריכה בם שרה נתניהו: "התמונה המצטיירת בפסק הדין רחוקה מהציאות במעון ראש הממשלה...הגברת ביקשה שיופע בגדול..מניר". מיד נענה חפץ: "מטפל".

כשחפץ נשאל כמה כדובר המשפחה, עד כמה היה חשוב למשפחת נתניהו כל אייטם ררגיל ובנאלי שהתפרסם בתקשורת, השיב: "הם חשובים למשפחית נתניהו. לנתניהו עצמו אם זה מצטלם טוב ונראה טוב, אז כן. אבל לראש ממשלה זה לא חשיבות אדירה. אבל למשפחה זה חשיבות גדולה". חפץ הדגיש כי הדבר היה חשוב "במידה רבה לרעיית ראש הממשלה".

בהמשך, סיפר חפץ כי כלבתם של בני משפחת נתניהו, קאיה, נשכה כמה פעמים אנשים בכירים, והדבר לא דווח לאף גורם בכוונה. "לא כל הנשיכות יצאו החוצה לאוויר העולם. היו נשיכות נוספות אפילו של דרגים בכירים", אמר וסיכם: "בנושא הזה תרשו לי לנשוך את שפתיי".

יאיר נתניהו
יאיר נתניהו | צילום: פלאש 90

במהלך הדיון, מוצגת לראשונה הקלטה בה נשמע נתניהו אומר: "איך אתה משאיר דבר כזה אלוהים אדירים? צריך להבהיר שזה לא אנחנו, זה הכל". תובע: "מה הייתה המעורבות שלו בדרישה לפרסם את ההבהרה בוואלה?". חפץ: "מחאה כרגע". השופט בר-עם התערב ואמר כי "מדובר בנושא פרטי, מכאן להקיש על התערבות של נתניהו? זה טבעי שהוא יתערב בפרסום שלילי של הבן שלו". חפץ: "אני רוצה לחזק את זה, ההתערבות מתבקשת, יאיר ספג מהתקשורת והוא רגיש לזה".

ניר חפץ ביום השני לעדותו
ניר חפץ ביום השני לעדותו | צילום: ראובן קסטרו, וואלה!

מוצגת תחלופת הודעות בין אלוביץ וישועה לחפץ ונתניהו מיום הבחירות. ישועה לאלוביץ': "תשאל את ניר מה הכותרת שהוא רוצה. נתניהו: חייבים לסגור את הפער"?". התובע אומר לחפץ, אתה כתבת לישועה: "הראיתי לביבי מה יש בראשית, הוא מבסוט", זוכר?". חפץ: "חד משמעית כן. הגעתי בבוקר מוקדם לבלפור, ליוויתי אותם לקלפי ולא משתי מנתניהו עד שמונה בערב שאז ירדתי לגני התערוכה, אני האדם שליוותי אותו כל היום, הייתי איתו כל הזמן".

התביעה מציגה ראיון שערכה ענת וקסמן עם רינה מצליח, ריאיון אליו נדרשה תגובת הליכוד. חפץ: "מעורבות מלאה של נתניהו בניסוח. זה ניסול הזדמנויות, מישהו מהמחנה השני עשה טעות, זה משעשע. ניצול הזדמנות שמנהל נתניהו בצורה אישית.  בניית תדמית של ראש הממשלה, נושאים של המשפחה, יש מעורבות של שרה, זה לא משהו איזוטרי מושקעת מחשבה, מנהל מאלף ועד תו".

חפץ: "ההודעות האלה מנוסחות איתי באמצעות הטלפון, אני בטלפון, עושה דראפט, מדבר גם עם רעייתו, מכין הודעה ושולח, ואז מתחילים לתקן, באיזה שלב נכנס לתמונה איש מדיה יונתן אוריך, יותר ויותר זה עבר אליו להכין את הטקסטים, הוא עושה באותה שיטה, בשלב הזה אחרי הבחירות, בטוח שזה אני".

מוצגת התכתבות מה-26 במרץ. אלוביץ': "תוכלו לפרסם? זה מניר חפץ", כשלטקסט מצורפת תמונה של של כתוב 'שרה יקרה שלנו' ונתניהו ושרה בכותל. חפץ: "ניסוח מלא של נתניהו. הייתי איתם גם בכותל, הייתי המבצע".

התביעה מבקשת מחפץ לתאר מה קורה כשהם מעבירים מסר שהם רוצים בכותרת של האתר לאורך זמן. חפץ משיב: "זה לא רעיון שבא ממני, זו בקשה חריגה. משקף כמה ההבנה של נתניהו את התקשורת היא פנומנלית. הוא יודע מה זה שעה במונחים של אינטרנט, שכל כך הרבה זמן כותרת תישאר ללא שינוי. זו בקשה שהיא 100% מנתניהו". התובע מבקש לדעת למי הופצה הבקשה וכשחפץ משיב שלכולם, התביעה מצטטת מהחקירה את דבריו של חפץ: "טקסט שהכתיב נתניהו מילה במילה, כל פסיק שלו, ביקש ממני אישית לדבר עם שאול ולבדוק שזה יהיה בכותרת הראשית של וואלה!". חפץ: "לא זוכר כרגע, אבל תמיד הוא אמר לי לדבר עם שאול".

ישועה השיב לחפץ: "אל תפיל אותי". לדבריו של חפץ, "זה קו אדום מבחינה אתית, לאשר עם פוליטיקאי כותרת לראיון. ישועה ידע שעשה מעשה חמור, הוא פחד שאנשים בחברה ידעו מה עשה. הוא עבר על תקנון האתיקה העיתונאית וגם על תקנון החברה. אף כלי תקשורת לא עשה את זה, גם לא כלי תקשורת ידידותיים. זה מערער את היסוד שעליו בנוי כלי התקשורת".

התביעה אף הציגה התכתבות בין אלוביץ לישועה שעסקה בראיון המדובר, לפיה "ניר יצלצל אלייך. הם רוצים ראיון מלטף ומפנק עם מראיין אוהד". חפץ הסביר: "מלטף ומפנק הן לא מילים שלי, מה שחריג הוא שמראש סוכן שלא יעלו נושא הבקבוקים ויוקר הדיור".

ישועה הסביר לחפץ על העצרת בהודעה משלו: "תסביר גם לבוס שלך, כי שאול השתולל עליי עכשיו ואני מסביר לו את מה שאתה כבר יודע - בשביל ידיעות תומכות צריך לשמור על אמינות. אי אפשר לא לשדר אירוע חדשותי, מסכים שאפשר לשים כותרות ידידותיות יותר וזה מה שעשיתי. אפשר לאזן עם תגובות, עובדים על זה עם שי חייק שלכם ובסופו של דבר הנחתי לקטע שידור חי לפני כולם, ממש בדקות אלו".

חפץ הדגיש כי נתניהו התעסק בעצרת מכיוון ש"שלושה ימים קודם לכן שודרה עצרת השמאל והוא לא. זה היה ביג אישיו אצלו.  אני די בטוח שהוא לא העלה את הראיון שזה ישודר בוואלה בניגוד לוועדת הבחירות. היוזמה באה מישועה והוא ביקש שאגיד לו את זה. זה לא שנתניהו אמר לי לומר לאלוביץ וישועה להפר את ועדת הבחירות". הוא אף הדגיש כי הוא עצמו ידע את נתניהו על נושא השידור החי: נתניהו הוא הבוס שלי, כשיש הצלחה אני רוצה לידע אותו. העצרת של הימין היתה נקודת מפנה. זה היה זה, יחד עם  סרטון הערבים נוהרים והנאום בשני בתי הקונגרס היו אירועים שנתפסו אצלנו כאירועים שהכריעו את מערכת הבחירות".

בנוסף, מוצג אירוע מפברואר 2015, אז ישנה דרישה לפרסום מכתבי תמיכה של עובדי מעון ראש הממשלה. על פי התביעה "נתניהו היה מעורב בדרישה. היא הועברה באמצעות חפץ לישועה". כמו כן מוצגת הודעה מחפץ לישועה, שבה הוא מוסר לו: "אני שולח לך שני מכתבים שחתומים עליהם עובדים לשעבר בבלפור נשמח אם המערכת תשקול לעשות מזה סיפור גדול כמובן לפי שיקולי העריכה העיתונאיים שלכם".

עו"ד חן: "דווקא בוואלה המכתבים האלה לא פורסמו, זה למשל אירוע שעם כל הכבוד לחבריי, אין כישורי חקירה, אירועים שמרביתם לא נחקר ולא מסר גרסה למשטרה. זו דוגמא, לא החריפה ביותר, לא היחידה, יהיו עוד, אמרתי פעם אחת, בלי נדר, מתיישב ולא אומר במהלך היום"..

לאחר מכן מוצגת תכתובת בין חפץ לישועה, כאשר יועץ התקשורת ביקש באוקטובר 2015 להעלות כתבה שעוסקת בביקורת שהועברה מארגון ZOA (ארגון ציוני אמריקה) על כל הארגונים שלחצו על נתניהו לבטל את נאומו המתוכנן בקונגרס האמריקאי. ישועה השיב כי יעלו. חפץ אף התייחס לכך שיש "קושי להכניס אייטמים מסוג זה לכלי התקשורת הישראלים".

בנוסף, הוגשו לבית המשפט כל ההתכתבויות של ישועה ושאול אלוביץ שהופקו ממכשירו הסלולארי של ישועה. לטענת התביעה, מדובר באותן התכתובות שהוצגו לחפץ במהלך חקירתו.

חפץ תיאר שני אירועים, אשר מעידים על ההתנהלות כפי שהציג אותה: "ישבתי בחדר העבודה בבלפור, יאיר נכנס עם דף מודפס מאתר וואלה ואומר לי 'אחרי כל מה שעשית בשביל אלוביץ, תראה מה הם מפרסמים'. הוא התריס נגד העובדה שאני טוען שהם משתדלים. זה לא היה חריג אצל יאיר. באירוע השני הייתה נוכחת גם שרה נתניהו והיא העירה לו אפילו שלא מדברים ככה. בנימין נתניהו לא הגיב בכלל ליאיר, הוא שתק".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
ניר חפץ
/
תיקי נתניהו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף