"הייתה כתבה בכלכליסט ובמשטרה אמרו שהיו אפס שימושים בפגסוס. זה נתן תחושה טובה. אחר כך מתברר שזה אפס אלא אלף. בוועדה החשאית אמרו שהיו 1,800 מקרים ותיקנו שוב. כל אירוע כזה זו עבירה פלילית", טען סעדה בפתח דבריו.
הוא הוסיף: "אין סמכות חוקית לשאוב מידע מהפלאפון שלך, וזה מה שהמשטרה עשתה. עמית מררה שהייתה אחראית על הפיקוח אומרת שכשלה בזה. אתמול הבענו את עמדתנו על כך שחייבים להקים ועדת חקירה פלמנטרית בנושא".
ח"כ סעדה המשיך וציין: "כשמפעילים את האפליקציה, זה כאילו הטלפון אצלם. כשאתה ברגע אינטימי יכולים לפתוח אודיו ווידאו, וגם עשו את זה. אפשר לדעת את כל המידע עליך גם מהמכשיר הקודם. מנדלבליט נתן הנחיה למח"ש לא לאסוף מידע בעניין, קיבלנו הוראה ממנדלבליט לא לחקור את זה. מנדלבליט מנע בדיקה למה שהוא עצמו עשה. מח"ש לא מתפקדת", טען.
"אין מחלוקת שהיה פה כשל וחמור של כל המערכות, ואני שואל על הכשל החמור של שבע השנים - מי שילם מחיר? שהציבור ישפוט. התוכנה הופעלה, נקים ועדת חקירה, אירוע צריך לחקור בצורה פלילית", סיכם סעדה.