פרשת הצוללות: מנדלבליט יעיד האם אישר את החקירות נגד נתניהו | פרסום ראשון

משפט הזוטא צפוי להתחיל בעוד כשבועיים וחצי, אך עד כה הפרקליטות לא עדכנה מי יהיה העד שיתייצב לפתיחת המשפט. סנגוריו של מיקי גנור יזמנו את מנדלבליט לתת עדות

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
היועמ"ש אביחי מנדלבליט נגד דה הלגיטימציה שעושים למערכת המשפט (צילום: וועידת בשבע 2030- מתחם 'דיזיין סיטי' במישור אדומים) | צילום:

"לפני בית המשפט הנכבד צפוי להתנהל משפט זוטא חריג בשל הסיטואציה החריגה והנדירה שבה הושג, הופר ובוטל הסכם עד המדינה, ובשל בקשת המאשימה להתבסס במשפט הפלילי על הודאות הנאשם שנמסרו מכוח ההסכם", כתבו עורכי הדין. לטענת צמח וניר, בניגוד לעמדת הפרקליטות, יש לדון במסגרת משפט הזוטא בשאלת פסילת הראיות לפי הדוקטרינה שהתגבשה בפסיקה, ולא רק לפי פקודת הראיות.

בנוגע לטענת הפרקליטות כי יש לדחות את הטענות בנוגע לחקירות נגד נתניהו ללא אישור מכיוון שההליך הפלילי אינו נגד נתניהו, כתבו הסנגורים: "די בכך שבוצעה חקירה נגד ראש ממשלה והתקיים קשר סיבתי בין זה לבין תוצרי חקירותיו של הנאשם אותם המאשימה מבקשת להגיש. עוד נזכיר, כי אותה מאשימה מבקשת להגיש את כלל הודעות הנאשם והודאותיו, לרבות אותן הודאות שבהן התבקש הנאשם להפליל את ראש הממשלה וסביבתו, ואף התיימר לעשות כן".

הסנגורים הוסיפו: "הוראת החוק לא נועדה להגן על ראש הממשלה אלא על אינטרס ציבורי רחב שחורג מעניינו הפרטי של ראש ממשלה פלוני או אלמוני. מדובר אפוא בהוראת חוק יסוד שבבסיסה קיים עיקרון שאין להפריז בחשיבותו... ניסיונה של המאשימה להפוך את הוראת חוק היסוד לעניינו הפרטי של מר בנימין נתניהו מעלה תהיות רבות. מדובר בעניין על-חוקתי שיש בו אינטרס ציבורי רב".

לטענתם של צמח וניר, "בנסיבות המיוחדות דנן אין כל טעם ואף לא היגיון לדחות את ההכרעה בדוקטרינת הפסילה הפסיקתית לשלב מאוחר יותר בהליך. יתר על כן, רק לאחר שבית המשפט הנכבד ייחשף לכלל הראיות במשפט הזוטא הוא יוכל לקבל החלטה מושכלת אם יש בידיו די והותר נתונים כדי להכריע בטענות מכוח דוקטרינת הפסילה הפסיקתית אם לאו".

משפט הזוטא צפוי להתחיל בתאריך 07.09, בעוד כשבועיים וחצי, אך עד כה הפרקליטות לא עדכנה מי יהיה העד שיתייצב לפתיחת משפט הזוטא. השופטת טלי חיימוביץ הורתה לפרקליטות להודיע עד מחר מי יהיה אותו העד שבאמצעותו ייפתחו הדיונים על פסילת הודאותיו של גנור.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
אביחי מנדלבליט
/
תיק 3000
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף