נזקי המלחמה מגיעים לכל תחום של חיינו ובכלל זה לשוק התעסוקה, בין אם מדובר בענף ההייטק - גוגל, סולאראדג', HP, סייסנס ובין אם מדובר בחברות גדולות כמו שטראוס ואחרות, כולן מנסות לצמצם פעילות ולהתאים את עצמם למציאות החדשה. ומה לגבי זכויות העובדים? הזמנו לאולפן את עוה"ד אריק שלו, מומחה לדיני עבודה להסביר לנו מה לעשות אם קיבלתם הודעה על שימוע.
לדברי עו"ד שלו, יש תהליך של פיטורים, לעובדים יש זכויות ומעסיק שחושב על צמצום עסקיו, אז גם בפיטורי צמצום הוא מחויב בהליך שימוע לעובדים שאותם הוא מבקש לפטר. "חשוב שתהיה סיבה לפיטורין", הוא אומר, "גם כשמדובר בצמצום צריך סיבה, מדוע עובד זה ולא אחר? במסגרת הליך השימוע יפורטו הסיבות וזו גם החובה של המעסיק לשמוע את עמדת העובד, כך לפי החוק".
לדברי עו"ד שלו, החובה לערוך שימוע לא תלויה בוותק של העובד. "כמובן", הוא אומר, "כאשר בית הדין בא לבדוק אם היה שימוע או לא, אז הוא בוודאי הוא יתבונן מה הזכויות שצבר העובד במקום העבודה והאם המעסיק היה מחויב לו בצורה מהותית יותר או שיכול היה לערוך שימוע באופן מקל יותר. בכלל, האם נפלו פגמים בשימוע וכמובן שבסופו של דבר יהיו לכך משמעויות בהתאם לוותק שצבר. לא מדובר בכל מקרה אלא בהתאם לנסיבות כמובן".