דרמה משפטית: בוטל כתב האישום בגין רצח ניסים שטרית

בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל את טענת הסנגורים של בנימין זאבי, והורה על ביטול כתב האישום נגדו בגין התיישנות. כתב האישום נגד זאבי הוגש בגין מעורבותו ברצח הנער ניסים שטרית

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
בן השר לשעבר החשוד ברצח ניסים שטרית
בן השר לשעבר החשוד ברצח ניסים שטרית | צילום: אלי דסה

מהפרקליטות נמסר: ״לעמדת הפרקליטות, פעולות החקירה שבוצעו על ידי המשטרה בתיק לאורך השנים הביאו לקטיעת מירוץ ההתיישנות. הפרקליטות תלמד את החלטת בית המשפט ותשקול את צעדיה בהמשך״.

על פי כתבי האישום, שהוגשו באמצעות עורכות הדין גאולה כהן ושירה נתן, הנאשמים שותפים לרציחתו של ניסים שטרית ז"ל, כחלק מפעילותן "משמרות הצניעות" מטעם קהילת "שובו בנים" בראשה עומד הרב אליעזר ברלנד. כתבי האישום מתארים כי שטרית ז"ל נחטף והותקף על ידי אנשי "משמרות הצניעות" מספר חודשים טרם מותו, בשל חשדם כי הוא מקיים מפגשים עם בחורות, דבר המנוגד לנורמות הדתיות בהן החזיקו אנשי הקהילה.

תגיות:
כתב אישום
/
רצח ניסים שטרית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף