עתירה לבג"ץ: "לעצור את ההתערבות הפוליטית בתאגיד השידור"

אגודת יהודי אתיופיה, מכון זולת ותנועת רגולציה הוגנת עתרו נגד מינוי משה דרורי לראשות ועדת האיתור של התאגיד: "המינוי נובע רק מדעותיו ומעורבתו הפוליטית". כשופט, זיכה אברך שתקף קופאית ממוצא אתיופי

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
בניין התאגיד "כאן"
בניין התאגיד "כאן" | צילום: כאן תאגיד השידור הישראלי
5
גלריה

לפי העתירה, "מדובר במינוי הנובע אך ורק מדעותיו וממעורבותו הפוליטית… ואשר מהווה פגיעה קשה באמון הציבור, הן בשל התבטאויותיו הגזעניות והמיזוגניות, הן בשל זלזולו בעקרונות של שקיפות והן בשל הצהרותיו הפומביות נגד אמצעי התקשורת".

עוד נכתב כי "לא מדובר בטעות, במינוי שבהיסח הדעת של מי שאינו המועמד הטוב ביותר האפשרי, אלא בהחלטה מודעת, מתוכננת, שכל מטרתה פגיעה בשידור הציבורי ומתן יד חופשית להתערבות פוליטית בתאגיד השידור".

משה דרורי
משה דרורי | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

לטענת העותרים, "שר התקשורת, שם לו למטרה לפגוע בשידור הציבורי והוא ניסה לעשות כן מיום מינויו לתפקיד שר (ועוד קודם לכן כחבר כנסת). נציג להלן, כי המינוי נשוא עתירה זו, הוא צעד אחד מתוך מסכת רחבה, שהיא חלק מיסודות הרפורמה השלטונית שניסתה לקדם ממשלת ישראל ונבלמה בעיקרה בשל התנגדותו של הציבור הישראלי והמחאה אותה הוביל".

שלמה קרעי
שלמה קרעי | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

הסערה הציבורית סביבו נשמעה בתקופתו כשופט, כשזיכה אברך שתקף קופאית ממוצא אתיופי - וזאת למרות שהודה במעשים. הוא נימק את הזיכוי של האברך בכך שחשש שרישום פלילי ימנע ויפגע בתקוותיו להתתמנות לבית הדין הרבני, והסביר: "הוא חזר בתשובה וביקש מחילה". באשר לנפגעת אמר, שהפרשה דווקא היטבה עמה כיוון שבעקבות האירוע היא "סוף סוף השתלבה בחברה הישראלית", ואמר: "היא נוכחה לדעת כי שופט מקשיב לכל הגיג מדבריה, עורכי הדין פונים אליה בנימוס... היא הבינה את השיפור העצום במעמדה החברתי".

בעקבות המקרה, ב-2009 הוסרה מועמדותו לכהונה כשופט בבית המשפט העליון. בימים אלו, דרורי תקף בעבר את התנהלות הפרקליטות בתיקי נתניהו.

נתניהו על הרפורמה, צילום: דוברות הליכוד | צילום: דוברות הליכוד

פסקי דין בעבר

יו''ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן)
יו''ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן) | צילום: רויטרס

בלאגן בתקשורת

יוליה שמאלוב-ברקוביץ'
יוליה שמאלוב-ברקוביץ' | צילום: אורי לנץ, פלאש 90
תגיות:
בנימין נתניהו
/
הרשות הפלסטינית
/
התאגיד הציבורי
/
שלמה קרעי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף