כתב אישום הוגש נגד שני ערבים ממזרח ירושלים בגין מעורבות בהתפרעויות ומימונן

כתב אישום הוגש נגד איסמעיל גית וזיד אבו כף, שהיו חלק מהתארגנות לביצוע התפרעויות במחסום שועפאט שבירושלים. לפי כתב האישום, הקבוצה ייצרה בקבוקי תבערה ויידתה אותם לעבר כוחות ביטחון

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
מחנה הפליטים שועפאט, ארכיון
מחנה הפליטים שועפאט, ארכיון | צילום: אנה קפלן, פלאש 90

לפי כתב האישום, במקרים שונים, ההתארגנות, קרי הקבוצה, ייצרה בקבוקי תבערה ויידתה אותם לעבר כוחות הביטחון ממרחק של עשרות מטרים בודדים. במקרה בו יהודי נכנס בטעות לשכונה, יודו לעברו אבנים ונורו עליו זיקוקים. במהלך ההתפרעויות, נהג יהודי נפצע.

בשבעה באוקטובר, לאחר הטבח, הקבוצה הניפה דגלים של ארגוני טרור חמאס וגוב האריות, ויצאה לתהלוכה חגיגית ברחובות שועפאט. בזמן התהלוכה, בכל פעם שחברי הקבוצה עברו ליד בית של מחבל שחוסל, הם צעקו ביחד: "אלוהים גדול. שהיד נוח על משכביך בשלום ואנו נמשיך את ההתנגדות".

הפרקליטות מבקשת לעצור את הנאשמים עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם. שני הנאשמים הודו במיוחס להם, והפלילו האחד את השני. בין היתר, מעצרם של השניים נדרש בטענה כי "קיים יסוד סביר לחשש שהמשיבים יסכנו את בטחונו של אדם ,את בטחון הציבור או את בטחון המדינה".

תגיות:
התפרעויות במזרח ירושלים
/
שועפאט
/
מעצר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף