לאחר ששוטרי תחנת נשר ממרחב כרמל במחוז חוף הצליחו לשים את ידם על חשוד מיד לאחר הצתת יערות הכרמל, הוא נעצר, נכלא והבוקר הוגשה נגדו הצהרת תובע, כאמור.
שוטרי תחנת נשר ממרחב כרמל הצילו חיים ומנעו אסון, בכך שעצרו תושב חיפה בחשד להצתת יערות הכרמל במקרים שונים. עת ששוטרי תחנת נשר אשר פרוסים מבצעית בכוחות מתוגברים בגזרתם למניעת עבירות כחלק ממבצע "בלימת חירום", עליו הכריז המפכ"ל, התקבל דיווח על חשד להצתה של יערות הכרמל. כמו כן דווח על רכב חשוד שנמלט מזירת ההצתה.
השוטרים מיד ביצעו חסימות לאיתור הרכב אשר נעצר בסמוך למוקד ההצתה, החשוד תושב חיפה נעצר כאשר יש ברכבו ממצאים הקושרים אותו למעשה.
לאחר מעצרו, ביצעו חוקרי תחנת נשר חקירה מואצת תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים וקשרו את הרופא בשנות ה-60 לחייו, תושב חיפה אשר עובד כרופא למקרי הצתה נוספים, כך על פי החשד. מעצרו הוארך בבימ״ש מעת לעת.