הותר לפרסום: הקצין שנחקר הוא נציב שב"ס, רב-גונדר קובי יעקובי

על פי החשד מדובר בעיקר בנושאים הקשורים לטרור היהודי לכאורה באזור מחוז ש"י. בסביבת בן גביר טוענים כי "אנשים שמבצעים את המדיניות של השר מוצאים עצמם עצורים"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיטאנה ברסקי צילום: פרטי
איתמר בן גביר ב"פטריוטים" אולטימטום לפיטורי היועמ"שית | צילום: ערוץ 14

על פי החשד מדובר בעיקר בנושאים הקשורים לטרור היהודי לכאורה באזור מחוז ש"י, שהתעצם בשנה האחרונה משמעותית, לדעת שב"כ שטענו לא אחת כי אינם מקבלים שיתוף פעולה ממחוז ש"י בכל הקשור לביצוע מעצרים. במח"ש חוקרים האם המידע שהעביר אותו קצין לשר הממונה עליו, היה כחלק מקידום האינטרסים שלו לקבל דרגת תנ"צ בקרוב ולזכות בקידום שלא הוא מייחל.

ישנם המשערים כי מדובר בחקירה הקשורה לפרשה שנחשפה לפני כחצי שנה, שבעטיה פנתה קצינה במשטרה לבלוגר ברשת, שבינו לבין השר בן גביר נתגלע סכסוך מעמיק, ואף הועברו מסרים לתביעות הדדיות. הקצינה ביקשה מהבלוגר להסיר פרסומים שהעלה נגד השר. על פי אותה השערה, קצין בשב"ס, לכאורה, היה זה שפנה אל הקצינה, לנוכח קשרים חבריים ביניהם, וביקש ממנה להרגיע את אותו בלוגר, וזאת במקביל לקידומו על ידי השר.

אלא שמנגד ישנם הטוענים כי מדובר בפרשה אחרת, שכן אותה קצינה לא היתה בקשרים עם השר ולא זכתה להגנה ממנו לאחר שהושעתה. לטענתם, כל מה שעשתה היה לפעול בתום לב ובטעות בשיחה "חברית" עם הבלוגר, שזו תועדה והונצחה על ידו.

איתמר בן גביר
איתמר בן גביר | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

עוד הם מוסיפים כי מדובר בפרשה שונה לחלוטין, הנוגעת לקשר האישי של אותו גורם וההנחיות שהוא, לכאורה, מעביר לקצין בכיר במחוז ש"י במשטרה ולגורם בכיר בשב"ס. "שניהם קודמו על ידו, ושניהם מקבלים הנחיות ממנו. קצין המשטרה קודם למרות התנגדות שב"כ ואלוף פיקוד, והוא מקדם מדיניות של השר לביצוע מעצרים מנהליים. ייתכן שזו הפרשה, כי מצטלב גם עם שב"ס בסופו של יום", הם אומרים.

בסביבת בן גביר אומרים: "לא בכדי שני אנשים שמבצעים את המדיניות של השר, מוצאים עצמם עצורים". הבוקר היועצת המשפטית לממשלה התקשרה לבן גביר לעדכן אותו כי הקצין במשטרה עוכב לחקירה. בתגובה בן גביר אמר לבהרב מיארה: "אתם תופרים תיקים, האירוע הוא פוליטי ומכוון נגדי".

תגיות:
בג"צ
/
איתמר בן גביר
/
מח"ש
/
גלי בהרב-מיארה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף