גרנובסקי חשוד כי לאורך תקופה של כשבועיים ביצע משימות חמורות כחלק מריגול לטובת איראן, כל זאת בשעת מלחמה. בבית המשפט הוגשה בנוסף בקשה להאריך את מעצרו של גרנובסקי עד להגשת כתב האישום החמור.
"החשוד שנעצר הסכים לבצע כמעט כל משימה, למעט חיסול של אנשים, ואת זה הוא הבהיר למפעיליו. לא הייתה לו בעיה לירות לעבר כלי רכב, גם במחיר שיהיו פצועים, אבל הוא פחד מלחסל אנשים", אומרת קצינה בכירה ביחידה החוקרת.
"לא רק שהוא נעתר לבצע משימות, אלא אפילו יזם פניות וביקש עוד ועוד משימות, כשהבחירה של אותם גורמים איראניים היא להצית בעיקר כלי רכב חדשים. הוא קיבל מאה שקלים עבור ריסוס כתובות גרפיטי, ומנגד כ-1,000 עד 1,200 שקלים עבור הצתת רכבים", הוסיפה. נודע כי החשוד ביצע הצתות רכבים בראש העין, ברעננה, בחדרה ובאשדוד.
הקשר בין החשוד לבין הגורמים האיראניים נוצר, כאמור, תחילה בטלגרם. משם הפעילו אותו גורמים איראניים שביקשו ממנו לרסס כתובות גרפיטי כמו "ילדי רוח אללה". בנוסף, הוא צילם ותיעד את ביתו של בני גנץ, למד ונערך להכין בקבוקי תבערה, שאותם לא הספיק להפעיל, וצילם ותיעד מקומות אסטרטגיים.