חוקרי תחנת רמלה ניהלו בחודש האחרון חקירה סמויה עם קבלת דיווח בדבר חשד להונאת קשישים בשיטת "העוקץ הרוסי". כעת הותר לפרסום כי תושב נתניה כבן 67 נעצר בחשד שהפעיל את ההונאה החמורה.
מחומרי החקירה עלה דפוס פעולה דומה במהלכו התחזו החשודים לנציגי חברת תקשורת שמדברים בשפה הרוסית ובמהלך השיחה עם הקורבנות הצליחו להשתלט על מכשיר הסלולאר שלהם על מנת למשוך כספים מהקורבנות ללא צורך בכרטיס אשראי.
שיטה נוספת בה נקטו החשודים הינה שליחת שליחים המתחזים לנציגי בנק או נציגי משטרה המגיעים לבית הקורבנות ובאמתלת שווא כלשהי. שם היו לוקחים מהקורבנות את כרטיסי האשראי שלהם ומושכים באמצעותו כספים מכספומטים שונים.
סה"כ הצליחו החשוד וחבריו ל"עקוץ" מעל 60 קורבנות בסכום כולל של מעל חצי מיליון שקלים במזומן. במהלך סוף השבוע ביצעו כאמור בלשי תחנת רמלה פעילות יזומה במהלכה זיהו את החשוד בנתניה ועצרו אותו לחקירה. החשוד - תושב נתניה כבן 67 נכלא בתום חקירתו ומעצרו הוארך בבימש עד לתאריך 4.2.25.