שופטת בית המשפט לענייני משפחה דיאנה פסו-ואגו הורתה אתמול על ביטול צו איסור נשיאת נשק שהוטל על מ.ב. לפני למעלה משבע שנים. ההחלטה התקבלה לאחר דיון מעמיק בו נבחנו טענות הצדדים, תסקיר שירותי הרווחה, והתנהלות בני הזוג לאורך השנים.
התיק החל ביוני 2017, כאשר הוגשה בקשה למתן צו הרחקה נגד הבעל בטענה כי "במהלך ויכוח בינו לבין המשיבה זרק כיסא על המשיבה". בעקבות התלונה הוזמנה משטרה למקום וניתן צו הרחקה שכלל איסור נשיאת נשק.
התפנית הראשונה בתיק התרחשה במהירות מפתיעה: תשעה ימים בלבד לאחר מתן הצו, פנתה האישה לבית המשפט בבקשה לדחות את הדיון, בנימוק שהיא מעוניינת "לבדוק את האפשרות לשלום בית לאחר ייעוץ עם עורך דין ורב של הקהילה". בית המשפט נענה חלקית לבקשה, כאשר הורה על מחיקת הבקשה וביטול צו ההרחקה, אך הותיר על כנו את איסור נשיאת הנשק.
הסיבוך החדש בתיק התעורר בספטמבר 2024, כאשר הבעל ביקש לבטל את האיסור על נשיאת נשק. בבקשתו טען כי הוא "עתיד להשתלב בעבודה המחייבת נשיאת נשק" וכי הדבר יאפשר לו "לקיים זמני שהות גמישים עם ילדיו".
האישה התנגדה בתוקף לבקשה, וטענה כי בעלה לשעבר "מאיים עליה בכל הזדמנות כי יגיש נגדה תלונות במשטרה ומטריד אותה בפניות בנייד". היא הוסיפה כי בזמן שחיו יחד, הוא דווקא "התנגד נחרצות לנשיאת נשק גם בזמן שהדבר נדרש במסגרת עבודתה שלה".
בתסקיר שהוגש לבית המשפט ציינה העובדת הסוציאלית כי בשיחה עמה הודתה האישה כי "לא אירע אירוע של אלימות פיזית אלא בעיקר איומים וקללות". התסקיר קבע כי "רמת המסוכנות של המבקש היא נמוכה".
השופטת פסו-ואגו מצאה חיזוק למסקנה זו בהתכתבויות בין בני הזוג: "מצרופות שהוגשו על ידי שני הצדדים מעידות על שיח בהתנהלותם השוטפת... המשיבה מנהלת שיח חברי, מקרב, לבבי אף ניתן לומר, בעודה שולחת למבקש תמונות שלה מהעבר וכותבת לו כי היא אוהבת אותו ומבקשת שיגיע לביתה לצרכים שונים".
השופטת התייחסה גם להליכים המשפטיים הנוספים המתנהלים בין הצדדים, וציינה כי "סוגיית הנשק אינה יכולה להוות 'חרב על צווארו' של המבקש בזמן שהליכי אלו תלויים ועומדים". היא הוסיפה כי ניתן להבין "בין השורות" שהתנגדות האישה קשורה לשאלה "האם המבקש עתיד לאפשר למשיבה להתגרש ממנו".
בהחלטתה הדגישה השופטת כי במהלך שבע השנים שחלפו מאז מתן הצו המקורי, "לא הוגשה כל בקשה הנושאת אופי בדבר חשש לחיי המבקש בין אם במשטרת ישראל ובין אם לבית המשפט", וכאמור בסיום ההליך הורתה השופטת על ביטול הצו לאיסור נשיאת נשק.