היום (שבת) עתידים להשתחרר מבתי הסוהר הביטחוניים 369 מחבלים, בהם אסירי עולם ועזתים שנעצרו במהלך התמרון הקרקעי בלבנון. במסגרת ביצוע הפעימה השישית במתווה שחרור החטופים הנחה נציב בתי הסוהר, רב גונדר קובי יעקובי, לשנות את סט בגדי השחרור של המחבלים וכעת נכתב עליו בערבית: "לא נשכח ולא נסלח".
בהודעה שפרסם ארגון הטרור חמאס נכתב: "שחרור החטופים מציב את ישראל בעמדה בה היא צריכה לעמוד בהסכם ובפרוטוקול ההומניטארי ולהתחיל בשלב השני של ההסכם ללא עיכוב. אנחנו מגנים את הפשע של ישראל בכך שכתבה ביטויים גזעניים על גבי האסירים הגיבורים שלנו ונהגה בהם באלימות קשה – בעוד שההתנגדות עמדה בערכים המוסריים בטיפול באסירי האויב". גם הגי׳אהד האיסלאמי פרסם הודעה דומה. המחבלים המשוחררים בתגובה שרפו את החולצות שקיבלו משב"ס.
שם משמעותי נוסף ברשימה הוא מנצור שרים, מחבל פת"ח בכיר מטול כרם, עליו נגזרו 14 מאסרי עולם ועוד 50 שנות מאסר, וזאת לאחר שהורשע בגין חלקו הישיר במספר רב של פיגועים, בהם פיגוע הירי באולם השמחות בחדרה, שם נרצחו שישה ישראלים ונפצעו 26 נוספים.
מחבלים נוספים עם דם על הידיים יצאו במהלך השבת מבתי הכלא הביטחוניים בדרכם אל החופש, ובשב"ס, כמו גם במשטרה, לא בטוחים שמערכת הביטחון תצטרך להיתקל בהם שוב בדרכם לניסיונות פיגוע או בגין מעורבותם באירועים פח"עיים.
עם סיום פעולות הקליטה וקבלת אישור הגורמים המדיניים, כלל המחבלים שוחררו מבתי הסוהר 'עופר' לכיוון איו"ש ומזרח ירושלים ו'קציעות' לכיוון מעבר כרם שלום.
לוחמי הכליאה של שירות בתי הסוהר פועלים לשחרור המחבלים בהתאם למתווה המדיני שהוסכם להשבת החטופים, תוך שיתוף פעולה מלא עם כלל גורמי הביטחון.