גלית ז"ל פונתה באותו לילה פעמיים לבית החולים בלינסון, ורק אחרי הפינוי השני נעשתה לה בדיקת CT שבה אובחן שהיא סובלת מדימום מוחי. אותו דימום הוביל לשיתוק חלקי בצד ימין של גופה, ובהמשך אובחנה כסובלת מדלקת ראות, נדבקה בחיידק בבית החולים, הורדמה והונשמה, עד שבחמישי האחרון עצמה את עיניה לאחרונה והותירה משפחה המומה וכואבת.
בלנגה המשיך לתאר את אותם רגעים שקדמו למותה של גלית: "אמבולנס שהגיע למקום פינה אותה לבית החולים בלינסון ושם תפרו את החתך והחליטו לשחררה הביתה. כשאמא שלי ניסתה להרים אותה ולקחת אותה, היא לא היתה מסוגלת לדרוך על רגל ימין".
"אחותי עידית ואימי סייעו לה להגיע עד הרכב בדרך הביתה. כשהגיעו הביתה השכיבו אותה במיטה, אלא שברגעים הללו מתחיל הסיפור הזה של גלית להסתבך ולאבד שליטה. אחרי כשעה וחצי, לעניות דעתי, אמא שלי שמעה חבטה מהחדר. היא רצה לחדר וראתה אותה מפרכסת על הרצפה. הזמינו שוב פעם אמבולנס, ולאור מצבה הפארמדיק הזעיק נט"ן".
"פינו את אחותי שוב לבית החולים בלינסון, ובצילום CT זיהו שהיא סובלת מדימום מוחי, שבעצם הוא מה שגרם לנפילה השנייה שלה. מה שחמור בעיננו הוא שבהגעה הראשונה לבית החולים, למרות שהגיעה עם חבלה בפנים ובראש, תוך אובדן יכולת לתפקד ברגל ימין, לא נשלחה אחותי לבדיקת CT, ובעצם כך לא נשלל ולא נבדק האם קיימת פגיעה מוחית. יתרה מכך, הרופא שקלט אותה אמר שהוא לא היה צריך לשחרר אותה כנראה. בו במקום הפכה גלית אחותינו לסיעודית עם שיתוק חלקי של צד ימין".
רפי, והמשפחה יושבים שבעה בביתו ומצליחים מעת לעת להתבונן במסמכים הרפואיים מהתקופה של האשפוז. "היא שוחררה שוב הביתה בחלוף כשבוע וטופלה על ידי עובדת סוציאלית ופיזיוטרפיסט. גלית איבדה את היכולת שלה לדבר שוטף. במהלך שהותה בבית היה מגיע אחת למספר ימים רופא לבדוק אותה ובאחד הביקורת אבחן כי היא סובלת מדלקת ריאות. היא פונתה לבית חולים 'השרון'. הפעם בעקבות דלקת ריאות, ושם מצבה הלך והתדרדר. היא נדבקה בחיידק ושפעת A, הורדמה והונשמה בטיפול נמרץ. בחלוף כשבוע, הועברה לפנימית ג' ושם נפטרה בחמישי האחרון".