האלימות בכבישים: אדם הכה קשיש באגרופים בגלל אופן נהיגתו - זה גזר הדין

בעקבות אירוע אלימות בכבישים, שבו תקף הנאשם מבוגר, בטענה שנסע ברכבו קרוב מדי אליו, ובתגובה - שרט את רכבו, הכה את הנהג באגרופים והפיל אותו לקרקע. בית המשפט גזר עליו חמישה חודשי עבודות שירות וקנס פיצוי

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
עצור, אזיקים
עצור, אזיקים | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

בהמשך, פתח המתלונן את חלון רכבו כדי לברר את פשר הפגיעה, אך אז הוכה על ידי איזנברג מספר פעמים באגרופיו. כשיצא המתלונן מרכבו, הותקף פעם נוספת, הופל לקרקע ונפגע באגן.

תקיפת קשיש בכבישים, למצולמים אין קשר לנאמר
תקיפת קשיש בכבישים, למצולמים אין קשר לנאמר | צילום: צילום מסך

שירות המבחן המליץ על ענישה שיקומית לאיזנברג, לאור היותו אדם נורמטיבי ללא עבר פלילי, אשר לקח אחריות על מעשיו, הביע חרטה, והשתלב בהליך טיפולי בקבוצה למניעת אלימות. עוד נמסר כי איזנברג השתתף במפגשים באופן עקבי והביע רצון לשנות את דפוסי התנהגותו.

בית המשפט קבע כי המעשים חמורים, במיוחד בשל היותם מכוונים כלפי קשיש, ופסק כי יש להעביר מסר מרתיע נגד אלימות במרחב הציבורי. עם זאת, בשל נסיבותיו האישיות של איזנברג, גילו, הבעת החרטה והליך השיקום שעבר, הוחלט להקל בעונשו ולהימנע ממאסר בפועל.

תגיות:
אלימות
/
גזר דין
/
זעם כבישים
/
אלימות בכבישים
/
עבודות שירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף