חברת הביטוח מנורה מבטחים הגישה היום (שני) תביעה לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד הרשות הפלסטינית, בדרישה לפיצויים על הפסדים מצטברים של מאות מיליוני שקלים, שנגרמו לה עקב תופעת גניבות הרכב שהתעצמה בשנים האחרונות. על פי הערכת החברה, הנזקים שנגרמו לה מגיעים לכ-250 מיליון שקלים.
על פי נתוני המשטרה, מדי יום נגנבים עשרות כלי רכב בישראל ומועברים לשטחי הרשות הפלסטינית. במנורה מזהירים כי מלבד הנזק הכלכלי, תופעת הגניבות פוגעת גם בתחושת הביטחון של הציבור.
ב"הלכת אלשחרה", פסק השופט עמית כי "אין חולק כי התופעה של גניבות רכב היא מכת מדינה זה שנים רבות... גניבת הרכב היא רק התחנה הראשונה ובשטחי הרשות הפלסטינית קמה תעשיה שלמה של 'משחטות' רכב - המהוות 'תחנה סופית' לרכבים הגנובים - ושל סחר בחלפים ובכלי רכב גנובים, שגם עליה ניתן לומר שהיא בבחינת מכת מדינה... היקף התופעה הוא מן המפורסמות שאינן צריכות ראיה ואף בגדר ידיעה שיפוטית".