הראל ויזל נגד עירייה: תביעת המיליונים החריגה של רשת פוקס | פרסום ראשון

רשת האופנה פוקס הגישה לבית המשפט המחוזי בחיפה תביעה ייצוגית כנגד עיריית כרמיאל, לאחר שעל פי טענתה, גבתה העירייה ארנונה הסך מיליוני ש"ח בניגוד לדין: "אין לרשות המקומית סמכות לחרוג מהארנונה"

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
מרכז ביג כרמיאל
מרכז ביג כרמיאל | צילום: דוד כהן

עם זאת, נטען כי עיריית כרמיאל "עיגנה בצווי הארנונה לשנים 2024 ו-2025 שורה של תעריפים לסוגי נכסים שונים ובכלל זה לסוג הנכס לפיו חויבה המבקשת, החורגים מהתעריף המרבי המותר לפי דין לאותו סוג נכס", וכי כתוצאה מכך בעיריית כרמיאל גבו מעסקים, כולל מרשת פוקס, יותר ארנונה מהמותר לפי הדין.

בפוקס דורשים מבית המשפט להורות לעיריית כרמיאל לשלם 10 מיליון ש"ח: "חובת המשיבה להשיב את הכספים שנגבו על ידה שלא כדין, הינה בגדר חובה עקרונית, יסודית ואף מצפונית-מוסרית. המבקשת תטען כי על המשיבה לזכות את חשבונה או להשיב כספים אשר נגבו שלא כדין בכל תנאי, גם במקרים בהם לא נעשה ניסיון לתקוף את החיוב לפני שהוגשה תביעה להשבת הכספים ו/או לביטול החיוב בגינם, ואף כאשר מדובר בתשלום מרצון".

תגיות:
ארנונה
/
כרמיאל
/
פוקס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף