הכנסת צפויה לקיים דיון בעקבות מעצר העיתונאי צביקה קליין בפרשת קטארגייט

במוקד הסערה: דיון דחוף בכנסת על מעצר עורך הג'רוזלם פוסט צביקה קליין - ח"כ עמית הלוי דורש בירור בוועדת חוקה לאור חשש לפגיעה בחופש העיתונות, וטוען לשתיקה רועמת מצד כלי התקשורת וארגוני זכויות אדם

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
עמית הלוי
עמית הלוי | צילום: יונתן זינדל פלאש 90

הלוי הוסיף כי "אם נכונה העובדה שבמהלך מעצרו נלקח הטלפון ללא צו, הרי שמדובר בדבר חמור במיוחד". הלוי ביקר את רוב העיתונאים השותקים על המעצר: "לתדהמתי הרבה, כמעט ולא נשמע קולם של אלו שחדשות לבקרים רוממות חופש העיתונות בפיהם. לא העיתונאים הבכירים, לא מועצת העיתונות ולא ארגוני זכויות האדם".

לדברי הלוי, "חופש העיתונות וחופש הביטוי בכלל הם אבני יסוד של ישראל כמדינה חופשית ודמוקרטית ולכן חובתנו כחברי כנסת לפקח ולוודא שגופי האכיפה פועלים כדין ושאכן מדובר במעצר הנובע מעברות פליליות שאינן חוסות תחת חופש העיתונות וכי המעצר ולקיחת הטלפון נעשו על פי הדין".

תגיות:
עמית הלוי
/
קטארגייט
/
צביקה קליין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף