סוף לסיפור מזעזע: שי סלמי הורשע ברצח אשתו בנסיבות מחמירות

בליל ראש השנה 2022 סלמי כתב מכתב פרידה לילדיו ולהוריו, עלה לחדר השינה בו שכבה אשתו יפית פוריאן ז"ל, דקר אותה 22 פעמים ושיסף את גרונה. היום הרשיע בית המשפט המחוזי בלוד את סלמי ברצח בנסיבות מחמירות

מאיה כהן צילום: צילום עצמיאברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
ניידת משטרה
ניידת משטרה | צילום: רועי אלמה, פלאש 90

ימים ספורים לפני הרצח, לקח סלמי את הטלפון הנייד של אשתו בכוח וגילה התכתבות בינה לבין גבר אחר שעבד איתה. גילוי זה, לפי החלטת בית המשפט, הוביל אותו להחלטה לרצוח את אשתו.

בליל ראש השנה 2022, סלמי כתב מכתב פרידה לילדיו ולהוריו, ועלה לחדר השינה בו שכבה יפית במיטה כשלצידה עריסת התינוק בן התשעה חודשים. סלמי הצטייד בסכין, מצת וברנר. סלמי הוציא תחילה את העריסה עם התינוק מהחדר, חזר אל יפית ודקר אותה 22 פעמים בחלקים שונים בגופה, ולאחר מכן שיסף את גרונה.

עם ידיו מגואלות בדם, לקח את התינוק לקומת הוריו, הניח אותו על השטיח וחזר לזירת הרצח. סלמי נעל את דלת החדר מבפנים והצית את המזרן עליו שכבה גופתה של יפית. אביו של סלמי, ששמע את בכי התינוק והבחין בסימני דם ועשן, עלה ליחידת הדיור ודרש מבנו לפתוח את הדלת. כשסלמי סירב, האב שבר את הדלת באמצעות פטיש וחילץ את בנו, שסבל מכוויות חמורות בכל גופו. האב הבחין בגופתה של יפית וניסה להצילה בשפיכת מים, אך ללא הועיל.

סלמי פונה מהזירה במצב קשה כשהוא מורדם ומונשם, והתעורר בבית החולים כשבועיים לאחר המעשה. בחקירתו ביחידה לחשיפת פשעים במרחב שפלה, טען סלמי כי לא רצח את אשתו וניסה להעלות טענת הגנה עצמית, אך גרסתו נדחתה על ידי בית המשפט. הרופאים המשפטיים קבעו כי סיבת המוות הייתה הדקירות ושיסוף הגרון, ולא העשן מההצתה.

יפית פוריאן ז"ל, הותירה אחריה ארבעה ילדים קטנים, שבזמן הרצח היו בגילאי תשעה חודשים עד שבע שנים. הוריה של יפית לקחו על עצמם את המשימה המורכבת של גידול נכדיהם, ולדברי המשפחה, הם עושים זאת "באהבה גדולה תוך התגייסות כל בני המשפחה והתגברות על קשיים רבים".

המחשבה שהרצח המזוויע הזה לא ייקבע כרצח בנסיבות מחמירות הייתה בלתי נסבלת למשפחה וגם לנו כמייצגים אותם לאורך ההליך המשפטי. אנו מברכים על החלטת בית המשפט להרשיע ברצח בנסיבות מחמירות, שאמנם לא תקל על המשפחה אבל מביאה לצדק עבור יפית ז"ל".

פרקליטות מחוז מרכז מסרה בתגובה: "בית המשפט המחוזי מרכז קיבל היום את עמדת הפרקליטות והרשיע את שי סלמי ברצח בנסיבות מחמירות של בת זוגו ואם ארבעת ילדיו, יפית פוריאן ז”ל, שבוצע בביתם ברחובות במהלך חג ראש השנה 2022. בהכרעת הדין קבע בית המשפט כי הנאשם דקר את יפית ז״ל למוות במיטתה, שיסף את גרונה ולאחר מכן ניסה לשים קץ לחייו באמצעות הצתת המיטה בה שכבה יפית ז”ל. בית המשפט דחה את טענותיו של הנאשם כי הוא ביצע את הרצח על רקע קנטור והתגרות".

עוד נכתב: "בית המשפט קבע שמדובר ברצח שקול ומחושב וכי הוא רצה במותה של בת זוגו ועשה הכל כדי להשלים את מעשה הרצח. הרשעה זו מבטאת מסר חד-משמעי נגד אלימות רצחנית כלפי נשים בכלל, ואלימות במשפחה בפרט. מדובר במעשה מתוכנן ואכזרי שנעשה מתוך החלטה נחושה של הנאשם לשלול את חייה של בת זוגו רק משום שביקשה להיפרד ממנו. הפרקליטות תמשיך לפעול בנחישות למיצוי הדין עם מי שמבצעים עבירות אלימות קשות ולוודא כי הצדק יוצא לאור. התיק נוהל על ידי עו״ד רועי לוס מפרקליטות מחוז מרכז".

תגיות:
רצח
/
גזר דין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף