התביעה הוגשה על רקע שישה פוסטים שפרסם נחמני נגד סגל במהלך 2020 ברשת פייסבוק, בהם יוחסו לו כינויים קשים כגון "גזען" שמסית נגד ערבים, "קמפיינר של נתניהו בתחפושת" ו"שותף לעבריין לכאורה". סגל טען כי מדובר בניסיון לפגוע בשמו הטוב, ואילו נחמני טען להגנתו כי הדברים נאמרו במסגרת "ביקורת לגיטימית".
השופט ביטון ציין כי הביטויים שנכתבו כלפי סגל חצו את גבול חופש הביטוי החוקי. כך למשל, באחד הפוסטים כתב נחמני: "עמית סגל הוא גזען שבין היתר נתפס בטעות כעיתונאי רציני... החיסול של סולימני הוא לא יותר מהזדמנות פוליטית להסית נגד ערבים... מעכשיו סגל הוא לא ריקלין בתחפושת אלא השתדרג לצל בתחפושת". בנוסף, נחמני האשים את סגל שפרצופו האמיתי מתגלה "במניפולציות הקטנות שהוא עושה בסקרים".
בית המשפט קבע כי מדובר ב"לשון הרע שאינו מוגן בחוק", תוך שהוא מדגיש כי "פרסום על אדם כי הינו גזען ו/או מסית נגד ערבים ו/או שפרצופו האמיתי מתגלה "במניפולציות קטנות שהוא עושה בסקרים" הינה בבחינת הוצאת דיבתו ופרסום לשון הרע כנגדו".
מנגד, השופט הכיר בכך שבחלק מהפרסומים נחמני פעל במסגרת ביקורת לגיטימית. כך למשל, ביטויים כמו "מנסה לסתום את הפה לכל מי שלא חושב כמוהו" או האשמה כי הוא נוהג "להלבין את מעשי האלימות של מחבלים ימנים" – התקבלו כחלק מהשיח הפוליטי הרחב.
"מצופה כי פעילים פוליטיים ואישי ציבור למיניהם, ולרבות אנשי תקשורת ועיתונאים שונים, ייקחו אחריות על אמירותיהם וימנעו מהפצת הכפשות אישיות בלתי מבוססות גם במהלך תקופת בחירות סוערת. בהזדמנות זו יש לשוב ולקרוא לקיום שיח פוליטי ולוויכוח ענייני ומכבד. ביקורת נוקבת – כן, מכפישה ומסיתה - לא ולא", כתב השופט כשהוא קובע כי נחמני ישלם לסגל פיצוי בסך 120 אלף ש"ח בנוסף ל-25 אלף ש"ח הוצאות משפט/