הכוחות ניהלו יחד עם מאבטחים עירוניים מצוד אחר זוג חשודים חמושים, שפרקו ציוד מרכבם ונמלטו אל תוך העיר. באירוע השני בוצע מעצר חשוד לנהג רכב שפרץ מחסום בכניסה לאריאל, לא נענה לקריאות המאבטחים לעצור ועצר לאחר שבוצע ירי באוויר.
כאמור, במקרה הראשון שהתחולל בסמוך לשעה 3:00 לפנות בוקר, הגיע לכניסה לאריאל רכב ובו חשודים בביצוע שוד מזוין בקריית אונו. החשודים נטשו את הרכב ליד המחסום ונמלטו לתוך אריאל, בעקבות כך הוקפצו כוחות ביטחון גדולים שהחלו בסריקות נרחבות בניסיון לאתרם, מתוך חשש שמדובר בחמושים. במקרה השני בוצע מעצר חשוד כגנב רכב מאזור המרכז שפרץ מחסום בכניסה לאריאל, לא נענה לקריאות המאבטחים לעצור ורק לאחר שבוצע ירי באוויר, בלם את הרכב ונעצר כאמור.
תושב קריית אונו המתגורר בסמוך לתחנת הדלק ונקלע לאירוע השוד בעת שהיה בדרכו הביתה, סיפר ל"מעריב": "שניים יצאו מרכב עם שקיות ביד, נכנסו לרכב ופתחו בנסיעה מיד יצא החוצה. אחד משני העובדים שהיו במשמרת היה נראה מבוהל ומבולבל, ואחרי דקות ספורות הגיעו ניידות המשטרה. זו הייתה דרמה כמו לקוחה מהסרטים".
עובד בתחנת הדלק סיפר: "במשמרת לילה יש שני עובדים, והבנתי שהם בלחץ מהאירוע כי איימו עליהם בנשק. זה מפחיד, במיוחד כשמדובר בשעת לילה ואין מי שיסייע. זה מרכז המדינה, ואירוע כזה מערער את תחושת הביטחון בוודאי".
תושבת קריית אונו שמבקרת בתחנה ובחנות יילו, שם אירע השוד, אמרה: "מפחיד לחשוב על שוד בשעה כזאת. אני מגיעה לפה לא מעט כלקוחה ולמזלי זה לא קרה בזמן שהייתי במקום אחרת הייתי מתמוטטת תוך רגע. נשק שלוף מול העיניים זו סיטואציה מלחיצה ביותר. מסכנים העובדים".
בנוסף מסרה גולד כי: "רק אתמול, בישיבת מועצת העיר, העלנו, אני ביחד עם חברי לסיעה, שאילתא הנוגעת לליקויים חמורים במרכיבי הביטחון בעיר בדגש על הכניסה. מדובר בסיכון חיי אדם ממשי. אסור לעצום עיניים. אסור לשתוק. אסור להסס! מי שממשיך להתכחש – מכין את הקרקע לאסון הבא! אני קוראת למערכת הביטחון לפעול ולהשיב את ההרתעה והביטחון לתושבי אריאל. יש לסגור מיידית את ציר סלפית, ולהבהיר בצורה שאינה משתמעת לשני פנים: כל ניסיון חדירה – ייענה ביד חזקה ותקיפה".