זמן קצר לאחר מכן, משפחתו של הילד פרסמה פוסט חריף ברשתות החברתיות, שבו הבהירו כי בכוונתם לנקום: “התשלום מובטח”, נכתב. “תשלום שיהפוך לשיחת היום בכנסת ישראל. שמרו את הפוסט הזה ובדקו אם קיימנו את ההבטחה או לא. אנחנו לא רוצים ולא צריכים לדעת מי הרוצח”.
גורמים במשטרה מעריכים כי יש היתכנות ממשית להתפתחות מהלך נקמה בעקבות המקרה, והיערכות מיוחדת גלויה וסמויה אשר מתקיימת בשטח לנוכח האפשרות להסלמה.
ביום שישי, כאמור בוצע ירי לעבר שיירת חתונה בפזורה בתל שבע, ילד בן 8 נורה ומותו נקבע בבית החולים סורוקה בבאר שבע. פצוע נוסף פונה במצב קשה. חמישה פצועים נוספים באורח קל הגיעו עצמאית לבית החולים. מהמשטרה נמסר כי מדובר בסכסוך בין משפחות בפזורה.
באירוע נוסף שהתרחש קודם לכן, נרצח תאמר עאסי. באירוע, נורו שלושה בני אדם במספרה בכפר ברא, כשעאסי נפצע אנושות ובהמשך נקבע מותו. השניים הנוספים נפצעו קל. שוטרי תחנת כפר קאסם פתחו בסריקות. מהמשטרה נמסר כי "כוחות גדולים של משטרה סורקים בזירה, תוך הפעלת אמצעים טכנולוגים במטרה להגיע אל מבצעי העבירה וכליאתם אחר סורג ובריח".
עוד מסרו כי הם מבצעים סריקות מבצעיות ובידוד זירה. "שוטרי התחנה יחד עם מערכי המודיעין והזיהוי הפלילי של מחוז מרכז מבצעים כעת איסוף ממצאים בזירה וסריקות מבצעיות אחר חשודים ובתום הערכת המצב ובחינת הממצאים הראשוניים, ייקבעו פעולות מבצעיות וחקירתיות בהמשך. במשטרה מדגישים כי נהפוך כל אבן ונפעיל את כלל היחידות, האמצעים והסמכויות, במצוד אינטנסיבי אחר הרוצחים עד לכליאתם ומיצוי מלוא חומרת הדין", מסרו.