אתמול (שני) התרחש אירוע ירי בסמוך לנמל יפו, באירוע נפצעו שני גברים, אחד במצב בינוני והשני אנוש. כוחות המשטרה וצוותי מד"א הגיעו מיד לזירה והחלו בפעולות חקירה והענקת טיפול רפואי. כוחות משטרה שהגיעו למקום והחלו בפעולות של חקירה ובאיסוף ממצאים, הגדירו את הרקע לאירוע כפלילי. זאת לאחר מספר אירועי ירי שהתרחשו באזור יפו בתקופה האחרונה והוגדרו גם הם פליליים.
במשטרה לא מתעלמים מאירועי ירי נוספים שהתחוללו ביפו בחודשים האחרונים במסגרת סכסוכים בין כנופיות על רקע מאבקי כח ושליטה בתחומי הסמים וההלוואות.
מחקירה ראשונית עולה חשד כי הרקע לרצח הינו סכסוך בין עבריינים. חקירת האירוע הוטלה בתום הערכת מצב שקיימו ניצב סרגרוף ותנ"צ חדד על חוקרי היחידה ללוחמה בפשיעה (יל"פ) של מרחב איילון. לפי ממצאי החקירה, השעה הייתה סמוך ל 22:00 בלילה כשסחכפי וחברו פסעו בנמל ואלמוני פתח לעברם בירי. נכון לרגע זה לא נעצרו חשודים בפרשה.