אישום: צעיר מאשדוד עקב בשליחות איראן אחרי המחלקה בה אושפז נפתלי בנט

כתב אישום הוגש נגד משה אטיאס, בן 18.5 מאשדוד, שיצר קשר עם סוכני מודיעין איראניים דרך אפליקציית טלגרם וקיבל מהם משימות שונות של איסוף מידע ותיעוד מקומות ציבוריים, בהם חדרו של ראש הממשלה לשעבר בביה"ח

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
נפתלי בנט
נפתלי בנט | צילום: Avshalom Sassoni/Flash90

על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד אלירן אשכנזי מפרקליטות מחוז מרכז (פלילי), הנאשם יצר קשר עם סוכני מודיעין איראניים דרך אפליקציית טלגרם וקיבל מהם לבצע משימות שונות של תיעוד איסוף מידע רגיש ותיעוד מקומות ציבוריים.

במהלך שהותו במקום, הוא אף התחזה לביקור קרוב משפחה בניסיון לעקוף את האבטחה על מנת לצלם את חדרו של בנט, אך נעצר על ידי מאבטח. בנוסף, הוטל עליו לצלם סרטונים של דרכי הגישה לבית החולים ולערוך שרטוטים מפורטים של סידורי האבטחה. הנאשם נעתר לבקשת הסוכן ושלח לו שרטוט חלקי של הקומה, תוך שציין את מיקום המעלית, מיקום הכניסה למחלקה וכן את מיקום השומרים במקום. כן דיווח כי השומרים לבושים בבגדים אפורים וכי הם חמושים בכלי נשק.

עוד עולה מכתב האישום, כי הנאשם ביצע פעולות של השחתת סמלי מדינה, כמו השחתת שטר כסף והצתת מדי צה"ל, תוך תיעוד המעשים והעברת הסרטונים לסוכנים האיראנים. כמו כן, הנאשם צילם מרכזי קניות וקניונים ביבנה ובתל אביב ואף הטמין כרטיס סים לפי הנחיות הסוכנים.

הנאשם פעל בזהירות רבה, תוך שימוש בשני טלפונים ניידים לתקשורת עם הסוכנים. בנוסף, הנאשם נקט באמצעי זהירות כמו הזמנת מוניות אקראיות וניווט ללא שימוש באפליקציות מפות, במטרה להקשות על גילוי פעילותו.

בתמורה לביצוע המשימות שהוטלו עליו, קיבל הנאשם סכומי כסף שונים באמצעות הארנק הדיגיטלי, בסך של כ-1800$.

הפרקליטות מבקשת מבית המשפט להורות על מעצרו של הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו. בבקשת המעצר ציינה הפרקליטות, כי הנאשם ביצע עבירות ביטחוניות בזמן שמדינת ישראל מנהלת מלחמה מהקשות שידעה, בחזיתות רבות וביניהן איראן, ועל אף כי היה מודע להיותם של סוכנים גורמים אשר עוינים את מדינת ישראל, יזם עמם קשר והמשיך לשתף עמם פעולה.

תגיות:
נפתלי בנט
/
ריגול
/
איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף