במהלך הדיון התברר כי יש עדויות נוספות שהתקבלו אתמול. נציג המשטרה אישר כי “יש מתלוננים נוספים שאמרו 'יואל יוסף איים עליי'”, וכי “העדויות האלה מאתמול". עורך הדין עמוסי תקף את החקירה וטען כי מדובר בהרתעה בלבד. לדבריו, יוסף אמר במפורש לקהילה “מי שיש לו תלונות או טענות נגד חיים רוטר שיעשה מה שהוא מבין ויגיש תלונה במשטרה".
עמוסי תיאר את השיחה בין יוסף למתלונן: “'אם יש לך תלונות או טענות, או שאתה נפגעת מחיים רוטר הדרך למשטרה סלולה, אני מבקש ממך, כסוג של בן בית אצל משפחת רוטר, אל תפגע באישה ובילדים, אתה בעצמך יש עליך שמועות שפגעת בקטינים’".
החשוד עצמו מכחיש את החשדות המיוחסים לו, אולם השופטת ציינה שבחקירתו נרשמה התפתחות שבגינה טרם נחקר. עוד קבעה השופטת בר-דיין כי לאור האמור "נשקפת מן החשוד מסוכנות שלא ניתן לאינה בחלופת מעצר בשלב זה".
עוד קודם לכן טען נציג המשטרה כי במסגרת החקירה עלה "קשר שתיקה של מספר אנשים בגיבוי של החשוד המרכזי כדי למסור תלונות. אין מחלוקת על כך שהחשוד היה בחו"ל ועם חזרתו הוא נעצר מייד, ואז הגיעו תלונות נגדו".
השופטת פלג בר-דיין קבעה כי “עיון בתיק החקירה מלמד על קיומו של חשד סביר כנגד החשוד לביצוע העבירות המיוחסות לו”, וכי “נשקפת מן החשוד מסוכנות שלא ניתן להפיגה בחלופת מעצר בשלב זה", והורתה על הארכת המעצר עד יום רביעי. היא ציינה כי “ככל ולא תהיה התפתחות חקירתית ותיבדק גרסתו של החשוד ותאומת, אז ניתן יהיה לשקול שחרור כבר בתחנת משטרה".