תחילה עוד עמד הפצוע על רגליו והתהלך. צוות מד"א שהוזעק למקום פינה אותו לבית החולים פוריה בטבריה, אלא שזמן קצר לאחר מכן התברר כי הוא סובל מדימום מוחי, מצבו הוגדר קשה והוא הועבר לבית החולים רמב"ם בחיפה להמשך אשפוז עד כעת.
מחקירת האירוע עולה כי בעת שהקורבן שהה בטיילת בעיר טבריה הגיח מאחוריו חשוד עם קרש בידו, הכה אותו בחוזקה בראשו ונמלט מהמקום לאחר על רקע ויכוח מילולי שהיה בין נערים במקום.
גורם בכיר במשטרה ציין: "האירוע הזה חייב להדליק נורת אזהרה אדומה בקרב כל מי שאחראי על עתידו של החשוד. זה אירוע חריג בחומרתו שכן , הקטין שתקף הוזעק על ידי חבריו שהיו בויכוח מילולי ללא שום תגרה אלימה והוא בחר כראות עיניו לא לבחון את הדברים אלא לנהוג בצורה אלימה ופרועה ולסכן את חייו של הקורבן שסבל מדימום מוחי בעקבות אותה חבטה. האירוע הזה יכול היה להסתיים בטרגדיה מיותרת".