הלם בבירת הפשע של הצפון: "תפגעו באזרחים - נהרוס לכם את הבתים"

פשיטת ענק משולבת החלה בטובא זנגרייה. "המבצע, מהגדולים שנערכו באזור בשנים האחרונות, מכוון נגד עבריינות בנייה, ופלישה לאדמות מדינה", אומרים ברשות מקרקעי ישראל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הפשיטה בטובא זנגרייה | צילום: דוברות המשטרה
בנייה בלתי חוקית בטובא זנגרייה
בנייה בלתי חוקית בטובא זנגרייה | צילום: רשות מקרקעי ישראל

באחד מפרסומי "מעריב" על הנעשה בכפר הבעייתי, שוחחנו עם מ' על תופעת הפרוטקשן המוכרת מהסביבה הקרובה שלו. הוא אומנם לא חווה אותה באופן אישי, אבל הוא מספר ל"מעריב" על הסיטואציה המורכבת של תושבי הגליל העליון, שחוששים לדבר על הנושא בתקשורת בשל הפחד מאותם עבריינים. "הגענו למצב שאני מנסה שאנשים ידברו כי אחרת שום דבר לא יזוז פה ואני לא מצליח, אני מהאנשים שבאמת משתדלים לעזור גם אם זה בשקט ומאחורי הקלעים - כמו עכשיו בשיחה איתך, אבל גם אני כבר מיואש", הוא אמר.

פשיטת ענק בטובא זנגרייה
פשיטת ענק בטובא זנגרייה | צילום: רשות מקרקעי ישראל

במסגרת הפעילות, פושטים עשרות מפקחים משלושה מרחבים שונים של רמ"י, בליווי כוחות משטרה גדולים, על כ-100 יעדים ברחבי הכפר. במהלך המבצע מאותרים ומתועדים עשרות פלישות למגרשים בבעלות המדינה, חלקם מיועדים לשיווק מיידי לזוגות צעירים ולמחוסרי דיור מהאזור, וכן מגרשים בתחומי הרחבה הסמוכים לישוב ומיועדים לפיתוח עתידי. בנוסף נבדק סטטוס האכיפה של פסקי דין להריסה והשבת קרקע שלא נאכפו לאורך השנים.

הפשיטה בטובא זנגרייה
הפשיטה בטובא זנגרייה | צילום: דוברות המשטרה
תגיות:
משטרת ישראל
/
רשות מקרקעי ישראל
/
טובא זנגרייה
/
פשיטה
/
עבירות בניה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף