לפי כתב האישום, אבו קישק עמד בקרבת השוטרים וצפה בהם פותחים את אחד הכדורים באמצעות אולר. "מדובר על נפצים של פורים של ילדים קטנים", אמר לשוטרים, אך אז התרחק מהם. זמן קצר לאחר מכן התפוצץ אחד הכדורים בידיו של השוטר חסון והותיר אחריו נזק כבד.
הפיצוץ פצע שלושה שוטרים. השוטר ו.ח, שנפגע בצורה הקשה ביותר, סובל משבר בעצמות האף, חור בתופית האוזן הימנית, ירידה בשמיעה, פגיעות בעפעף ובעין שמאל, פציעות בבית החזה, כוויות ביד ימין, טנטון וסחרחורות. שני שוטרים נוספים מ.פ וע.י נפגעו אף הם. אחד מהלם פיצוץ וירידה בשמיעה, והשני בעין ובקרנית.
"מעולם לא היה לי מקרה בו חשוד מבחין שאני מסכן את עצמי ולא מתריע אותי", אמר בעדותו השוטר ו.ח. "אני עובד עשרות שנים במשטרה, תמיד בחזית, ובאותו בוקר פשוט עשיתי את עבודתי ובמזל הסתיים האירוע בפציעה ולא בחמור מכך".
חוות דעת של מעבדת תבלה קבעה כי החפצים שנמצאו בבית הנאשם הם חומרים נפיצים המסוגלים לגרום נזק ממשי. בדיקה נוספת של מעבדת חומרי נפץ איתרה בתוך השרידים רכיבים פירוטכניים מוכרים, כולל כלוארטי, חומר מחמצן המשמש ליצירת תערובות נפץ.
בחקירותיו הראשונות שמר אבו קישק על זכות השתיקה. רק בחקירה השלישית ענה וגם אז הסתפק בתשובות לקוניות כגון "לא יודע". ברקע של כל זאת עומדת הרשעה קודמת בעבירות קשות ובהן סחיטה באיומים, חטיפה, ירי מנשק חם וקשירת קשר לפשע. בגינן ריצה שלוש שנות מאסר ושוחרר רק ביוני האחרון, כחודש וחצי לפני הפיצוץ.
הפרקליטות ביקשה להאריך את מעצרו עד תום ההליכים בטענה למסוכנות ברורה. הנאשם החזיק חומר נפץ מסוכן והוביל לפציעת שוטרים כשבחר לא להתריע, נכתב בבקשה. אין כל חלופה שיש בה כדי להבטיח את מטרות המעצר.