בעידן של מכירות יד שנייה באינטרנט, העברות בנקאיות מיידיות ועסקאות מבוססות אמון, תושב תל אביב, בן 22, מצא את הנקודה החלשה המושלמת. הצעיר פיתח שיטה שמנצלת את הטכנולוגיה הבנקאית לרעה: הצגת אישור העברה אמיתי, קבלת המכשיר, וביטול ההעברה תוך דקות. כעת הוגש נגדו כתב אישום בעשרה מקרי הונאה שגרמו לנזק של עשרות אלפי שקלים.
על פי כתב האישום, הנאשם פעל בשיטתיות רבה כאשר במספר הזדמנויות במהלך חודשים מאי ויוני 2023 הוא התחזה לאחר באתרים שונים ברשת האינטרנט והתייצב בכזב בפני אנשים שפרסמו למכירה מכשירי טלפון סלולריים, כמי שמעוניין לרכוש את אותם המכשירים ושבכוונתו לשלם עבורם.
באחד המקרים המתוארים בכתב האישום, יצר הנאשם קשר עם אדם שפרסם למכירה ברשתות חברתיות מכשיר "גלקסי 23s" במחיר של כ-4,000 שקלים. הנאשם הציג עצמו כ"נירון" ותיאם פגישה בבית חולים תל השומר. במהלך המפגש הוא הציג אישור העברה מזויף מהטלפון הנייד שלו, אך מיד לאחר קבלת המכשיר ביטל את ההעברה הבנקאית. במקרה נוסף פעל הנאשם נגד שניים שפרסמו למכירה "אייפון 14 פרו" במחיר 4,100 שקלים. שוב התחזה הנאשם לקונה תחת השם "מאור לוי", וביצע את אותו טריק של הצגת אישור העברה מזויף שבוטל לאחר מכן.
הפרשה מגיעה לשיאה במקרה מורכב במיוחד שהתרחש בחודש יוני, כאשר הנאשם לא רק גנב מכשיר טלפון, אלא גם הונה שני אנשים נפרדים באותו זמן. על פי כתב האישום, הוא הונה תחילה את תושב המרכז כדי לקבל את פרטי חשבון הבנק שלו, ולאחר מכן פרסם בעצמו מודעת מכירה מזויפת ל"אייפון 14 פרו" בפייסבוק. כאשר אדם אחר הגיב למודעה, הנאשם הנחה אותו להעביר 2,500 שקלים לחשבון הבנק של תושב המרכז ובמקביל אמר לשני שמישהו העביר לו כסף בטעות וביקש ממנו למסור לו את הסכום במזומן.
המשטרה עצרה את הנאשם במהלך ניסיון להונות נוסף, כאשר המשטרה בשיתוף צעירה שהנאשם הונה את חברת פרסמה מודעת פיתיון למכירת שני מכשירי טלפון בסכום של 11,500 שקלים. כאשר הנאשם ניסה לבצע את הטריק הרגיל שלו ושלח מונית לאיסוף המכשירים, המשטרה עצרה את נהג המונית ובעקבותיו את הנאשם עצמו. כעת הוא מואשמם בהתחזות לאחר וקבלת דבר במרמה.