בעתירה, שהוגשה על ידי האגודה לזכויות האזרח, המוקד להגנת הפרט ורופאים לזכויות אדם, מבקשים הארגונים לבטל את חוק שיר חג'אג' שקובע שלילת מעמד אוטומטית לכל מי שקרוב משפחתו – גם במעגל רחב – מעורב בעניינים ביטחוניים. לדבריהם, התיקון חל גם על מי שאין נגדם טענה אישית כלשהי, וכתוצאה ממנו יימנע מהם מעמד בישראל או שהם יגורשו ממנה, לצד פגיעה ישירה בבני זוגם ובילדיהם שהם אזרחים ותושבים.
עוד נטען בעתירה כי התיקון מוסיף גם הוראה שלפיה פלסטיני ששהה בישראל שלא כדין, אפילו לזמן קצר, לא יוכל לקבל מעמד במדינה מכל סיבה שהיא במשך עשר שנים. גם הוראה זו חלה על כל בני המשפחה, כולל ילדים והורים, קורבנות עבירה ומקרים הומניטריים.
בעתירה נכתב כי הליך החקיקה כולו לווה בהצהרות גזעניות ופופוליסטיות, וכי החוק נועד במכוון להגדיר הגדרות רחבות מאוד – כפי שתיאר משרד המשפטים במונח "Overkill" – כדי למנוע ככל האפשר מפלסטינים לרכוש מעמד בישראל.