המטרידן הסדרתי מרחובות: כך הפכה העיר הבטוחה לזירת פחד

תושב רחובות בן 53 הואשם במעשים מגונים כנגד שש נשים באזור מרכזי בעיר במהלך תקופה ממושכת, כשכבר הוגשו נגד כתבי אישום בגין עבירות זהות בשנים 2014 ו-2015

מאיה כהן צילום: צילום עצמי
מרכז רחובות
מרכז רחובות | צילום: יובל אסף
3
גלריה
הטרדה מינית
הטרדה מינית | צילום: Shutterstock

המעשים עברו מהמרחב הפרטי לרחוב הציבורי. ביולי השנה, בשעת לילה מאוחרת, אישה הלכה ברחוב כשהנאשם נגע בה. היא התפרצה - "צעקה עליו שלא יעז לגעת". תגובתו? "התנצל בפניה ואמר שעשה כן בטעות". אבל הטעות הזו חזרה על עצמה כשבועיים מאוחר יותר, כאשר אותה אישה נתקלה שוב באותו גבר שחזר על המעשה.

המעשים לא פסחו על אף אחד, לא על אישה שטיילה עם כלבה, לא על אם שהלכה עם בעלה ובנה הקטן. במקרה האחרון, כאשר האישה הכריזה בקול רם "הוא נגע לי בישבן", הגבר פשוט "התעלם מהתגובה והמשיך בדרכו".

אבל זה לא הסיפור הראשון. הפרקליטות חשפה כי כבר בעבר, בשנים 2014 ו-2015, "הוגשו כתבי אישום נגד החשוד בגין עבירות רבות זהות לעבירות המיוחסות למשיב כעת".

הפעם, החומר הראייתי שבידי הפרקליטות הינו עדויות המתלוננות שנתמכות במסדר זיהוי שבו הן זיהו את הנאשם למרות שמעולם לא הכירוהו קודם לכן. אחת מהן אף הספיקה לתעד - "תמונה וסרטון שבהן נראה המשיב". הנאשם לא הכחיש לחלוטין את הקשר למעשים. הוא "מזהה את עצמו בתמונה" שצילמה המתלוננת ואף "מאשר שמתלוננות שונות אכן צעקו עליו במפגש ברחוב".

מעצר, אילוסטרציה
מעצר, אילוסטרציה | צילום: דוברות המשטרה

הבקשה למעצר עד תום ההליכים מתבססת על "יסוד סביר לחשוש שהמשיב יסכן את בטחון הציבור", תוך התייחסות ל"אורך התקופה בה ביצע המשיב את המעשים וכן כמות הפעמים בהן ביצע את המעשים".

תגיות:
מעשים מגונים
/
הטרדה מינית
/
רחובות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף