הקטינה, השוטר והאבא: פרשת הסחיטה שמזכירה תסריט של סרט פשע הוליוודי

שלושה תושבי הקריות הואשמו במעשי הונאה וסחיטה ברשת, לאחר שהתחזו לקטינה, לאביה ולשוטר – והוציאו במרמה כ־100 אלף שקל מעשרות גברים

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
האקר אילוסטרציה גניבה ברשת האינטרנט אינטרנט נוכלים
האקר אילוסטרציה גניבה ברשת האינטרנט אינטרנט נוכלים | צילום: ingimage/ASAP
2
גלריה

הסיפור הזה יכול היה להרכיב תסריט למותחן מרתק שבו שלושה תושבי הקריות שיש קשר והיכרות ביניהם חוברים יחד לבצע מעשי הונאה ומרמה בעטיים הם מצליחים להפיל תוך עבירות סחיטה ואיומים עשרות קורבנות, מכל רחבי הארץ ולגבות מהם "דמי פיצוי ושתיקה" בסכום הנאמד בכ-100 אלף ש"ח, כל זאת שהם מתחזים ומתנהלים עם זהויות בדויות.

הקטינה, השוטר והאבא, שבכל הזדמנות "מתחזים" לבעל תפקיד אחר, הם אותם שלושה חשודים ליאל דדון , 36, בן דוד גיגי, 32 ולירן כרמל בן 33, שרקמו יחד מזימה להונות גברים, המחפשים אהבה באתר הכרויות ברשת הטלגרם. כך עולה מכתב אישום מתוקן שהוגש נגדם ומהסדר טיעון שאליו הגיעו הנאשמים באמצעות באי כוחם ופרקליטות המדינה באמצעות מחלקת הסייבר, ואשר ממתין בימים אלו לאישור בית המשפט המחוזי מרכז בלוד. נדגיש כבר עתה כי מדובר בפרשה חמורה שאמורה להסתיים בימים הקרובים עם גזרי דין ועונשים מרתיעים, לפחות כך מאמינים במשטרה

במהלך חודש דצמבר 2024 ניהל מפלג החקירות ביחידה 105 בלהב 433 במשטרה בראשותה של סנ"צ עדי אדרי, חקירה סמויה שהחלה בתלונה שהתקבלה במוקד 105 לנפגעי עבירות מין והתגלגלה לכדי פרשה רבת היקף במרכזה כאמור שלושה תושבי הקריות שהעלו פרופילים פיקטיביים ברשת החברתית, הציגו עצמם כאישה המעוניינת בהכרות ורק אחרי שכבשו את ליבם של גברים, שלחו להם בקובץ צפיה חד פעמי, תמונות עירום או עירום חלקי, גררו אותם לעבור לרשת הוואטצאפ שם המשיכו בשיח מיני ובהנחיות לקבלת תמונות עירום וביצוע מעשים מגונים לכאורה בגופם.

זמן קצר לאחר מכן החלו כאמור מעשי הסחיטה והאיומים ועל כך מרחיבה סנ"צ אדרי, "בעצם זה תיק שהתנהל אצלנו בסוף דצמבר, וכתב האישום מוגש בינואר ובשבוע שעבר נחתם הסדר טיעון כשטרם ניתן גזר דין".

סנ''צ עדי אדרי
סנ''צ עדי אדרי | צילום: דוברות המשטרה

סנ"צ אדרי ראש מפלג חקירות ביחידת 105 בלהב 433 במשטרה מוסיפה. "אחרי ההתכתבות, בעצם המינית, התקשר לקורבן מחסוי שוטר, כביכול, שזה אחד משלושת החשודים, הם כל הזמן התחלפו בתפקידים, ואז ביקשו ממנו להתייצב בתחנת משטרה, ואמרו לו, תבוא עם תיק, אנחנו כנראה נעצור אותך. וכמובן שמדובר בקורבנות שהם אנשים נורמטיביים שלא הבינו מאיפה זה נחת עליהם. כחלופה, הם הציעו לקורבן לשוחח עם אביה של הקטינה כביכול שגם הוא אחד מהחשודים. האבא המתחזה התלונן לכאורה על הפגיעה בבתו, ויזם שיחה לכאורה כדי להגיע עם הקורבן לאיזה הסדר פיצוי בגלל שהוא שבר לבת שלו, הקטינה, כך טען בשיחה, שלפעמים הוא גם סיפר שהיא על הרצף, או שהיא לוקה בנפשה, וכל מיני סיפורים קורעי לב, תוך כדי בכי וצעקות והיסטריה".

סנ"צ אדרי מציינת כי בכתב האישום שהוגש בעצם הצליחה היחידה החוקרת לקשור בערך 60 קורבנות לאירוע הזה, שחלקם שילמו וחלקם לא שילמו, כספי פיצוי לחשודים. "הוכחנו עבירות בכמעט 100,000 שקל בתקופה שעבדנו על התיק. דרך אגב, חשוב לי לציין שכחלק מהשיחה עם האב, ועל מנת להקשות עלינו כרשויות אכיפת החוק, הם ביקשו למחוק את ההתכתבויות עם הקטינה כביכול. אותו חשוד שהזדהה כאביה של הקטינה כביכול אמר לכל קורבן , תמחק כל מה שיש לך, אני לא רוצה שהבת שלי, שיתגלה כזה דבר ושייגרם לה עוול, זאת אומרת, הם דאגו גם שלא יהיו ראיות נגדם".

"הוא סיפר שהוא דיבר עם מישהי, לפחות כך הוא חשב. הוא חשב שהיא בגירה ומסתבר שהיא קטינה והתקשרו לזמן אותו לחקירה במשטה בתחנת חיפה ואז האבא דיבר איתו, ממש הוא סיפר את כל הסיפור כפי שמסופר בכתב האישום וזה המון מקרים. ואז כשהתחלנו לנבור ולחפש במערכות המשטרתיות הבנו שיש בתחנות רבות מקרים עם שיטת פעולה דומה, ושזה לא איזה מקרה חד פעמי. התחלנו לאסוף את התיקים ובעצם הצלחנו להוכיח ששלושת החשודים קשורים לכל האירועים הללו ומדובר כאמור בעשרות מקרים שהתגבשו לכדי ראיות מוצקות המבססות את כתב אישום".

ראש מפלג החקירות ביחידת 105 בלהב 433 במשטרה מציינת כי בפרשה האמורה אין קטינות שנפגעו אלא דווקא אותם גברים שחיפשו הכרות שנפלו בפח שטמנו אותם פרופילים פיקטיביים . הם היו גם האישה כביכול, גם הקטינה, גם האבא של הקטינה וגם השוטר כשבסוף כל התפקידים זה אותם חשודים שחיפשו ומצאו דרך קלה למשיכת כספים.

בימים הקרובים אמור בית המשפט המחוזי מרכז בלוד לאשר את הסדר הטיעון שהושג בין המעורבים לפרקליטות המדינה ומיד לאחר מכן לגזור את דינם של החשודים כשבמשטרה מצפים לעונשים מרתיעים. "זו פרשה חמורה ביותר , רחבת היקף שרמסה את כבודם של עשרות קורבנות וסחטה מהם כספים. גזר הדין ועונשים מחמירים אמורים להוות הרתעה לאירועים אחרים ברשתות החברתיות" אומרים גורמים במשטרה.

תגיות:
משטרת ישראל
/
סחיטה באיומים
/
הונאת סייבר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף