איש העסקים, כונה על ידי בכירים בתעשייה כ"מעאכר" ושירת את מיטב חברות הענק בניהן: קצא"א, מד"א, נעמת, אוניברסיטת אריאל, דואר ישראל וביטוח לאומי. לגבאי ניסיון של 30 שנה בתחום, על פי אתר החברה שמציגה עצמה כמתמחה במגוון סוגי ביטוחים כשההתמחות העיקרית שלהם היא ביטוחי בריאות.
האירוע היה עמוס בפוליטיקאים, וגם בזירה העסקית לא איחרו להגיע. יושבי ראש ומנכ"לים הגיעו מכל חברות הביטוח כמו הראל, מנורה מבטחים ואף יושב ראש איגוד חברות הביטוח בזמנו. התמונה הזו, מציירת את דמותו של גבאי כאיש מקושר מאוד, שניכר כי בכירים מכל קצוות המפה העסקית והזירה הפוליטית רוצים "לתת לו כבוד".
נציג המשטרה הוסיף כי צפויים להיחקר מעל 300 חשודים ומעורבים, היחידה החוקרת פשטה על עשרות מקומות, נתפסו חומרי מחשב וסלולריים. מדובר בהמון כספים שנגנבו תוך ניצול מעמדם של בעלי התפקידים של מי שניתן בהם האמון לצורך בצע כסף. "יש לנו 158 פעולות חקירה לבצע. מתוכם חוששים שישבש 154. מדובר באדם שמקושר לנבחרי ציבור, אנשי עסקים ועוד ועם שחרורו יש חשש שינסה להשפיע על עדים. ייתכן שבהמשך יעלו פעולות נוספות שיחקרו בעניינו של החשוד".
בית משפט השלום בראשון לציון החליט להאריך עד ליום שני את מעצרו של עזרא גבאי, איש העסקים וסוכן הביטוח שנעצר בחשד לשחיתות בהסתדרות, בתאגידים, בחברות ממשלתיות וברשויות המקומיות.