"הפך אותה קורבן ליצריו המעוותים": 11 שנות מאסר לפלסטיני שאנס חיילת

עונש מאסר של 11 שנים נגזר על עדי טמיזה, בן 24 מחברון, שהורשע באונס אכזרי של חיילת בת 19 בחוף הים. "הנאשם ניצל את פערי הכוחות הפיזיים בינו לבין המתלוננת והיה אדיש לחלוטין לכאבים ולחבלות שנגרמו לה"

גלעד מורג צילום: פרטי
אדם באזיקים, אילוסטרציה
אדם באזיקים, אילוסטרציה | צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

ב-21.9.2022 בשעת ערב מאוחרת ישבה הצעירה לבד בחוף הים בגבול יפו-בת ים וקראה ספר. בשעה 23:30 בקירוב פנה אליה אדם, דובר ערבית, וניסה לפתח עמה שיחה, אך היא התקשתה לדבר עמו משום שאינה דוברת ערבית, ואז הוא הציג בפניה את הנאשם ואמר שהוא הולך לקנות שתיה. הנאשם, שלא הייתה בינו לבין המתלוננת כל היכרות מוקדמת, ניסה לשוחח עמה, תוך שנעזר ב-Translate Google. היא ביקשה לעזוב את המקום, החלה להתרחק,  אך הוא עקב אחריה ותפס את ידה. היא ניסתה להתנגד, נאבקה בו, אך הוא אנס אותה באכזריות. הנאשם הכחיש שפגש באישה אולם שורת ראיות חד משמעיות הפלילו אותו.

במסגרת הטיעונים לעונש הפרקליטות ביקשה לגזור עליו 15 שנות מאסר והדגישה את אכזריותו.

בית המשפט ציין בגזר הדין כי "כמחצית השעה הייתה המתלוננת נתונה במאבק עם הנאשם במטרה להציל את עצמה, גופה, נפשה וכבודה ממעשה אינוס שביצע הוא בה, תוך גרימת חבלות בגופה ושימוש בכוח. מעשי הנאשם מגלים מידה גבוהה של אכזריות ואלימות פיזית ומינית. הנאשם היה אדיש לחלוטין לכאבים ולחבלות שנגרמו למתלוננת ולזעקותיה כי יחדל ממעשיו, תוך שמנע ממנה להזעיק עזרה. הנאשם ניצל את פערי הכוחות הפיזיים בינו לבין המתלוננת והפך אותה לקורבן למימוש יצריו המיניים המעוותים".

תגיות:
אונס
/
גזר דין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף