"עונשים קלים באופן מהותי": ערעור הוגש נגד עונשן של המטפלות המתעללות מחולון

המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט העליון ערעור על העונש הקל שנגזר לטענתם בבית המשפט המחוזי בת"א בפרשת גן "בימבה" בחולון. בפרשה הורשעו שלוש מטפלות בעבירות תקיפה והתעללות נפשית בפעוטות

גלעד מורג צילום: פרטי
גן ילדים. אילוסטרציה
גן ילדים. אילוסטרציה | צילום: ראובן קסטרו

על פי עובדות כתב האישום, במהלך תקופה של כחודשיים התרחשו אירועים רבים המעידים על דפוס פעולה עקבי ומתמשך כלפי פעוטות בגילאי שלושה חודשים עד שלוש שנים. בגזר הדין מיום 23.10.25 הוטלו על המורשעות עונשי מאסר של שנה עד שנתיים.

הסייעות הנאשמות בהתעללות, צילום: אבשלום ששוני | צילום:

עוד מודגש בערעור כי: "יש לייחס משקל ממשי לפערי הכוחות וליחסי התלות המובנים בין פעוטות למטפלות, לחשיפה הממושכת לדפוסי התנהגות פוגעניים, וכן לחשש להשלכות ארוכות טווח על הילדים והוריהם. בהתאם לכך טוענת הפרקליטות כי נדרש עונש מחמיר יותר, המבטא הרתעה אפקטיבית ומעביר מסר חד-משמעי בדבר פסלותם החמורה של מעשים מסוג זה במסגרת חינוכית".

עוד נכתב בערעור: "בנוסף, טוענת הפרקליטות כי גם רכיב הפיצויים שנפסק לטובת משפחות הפעוטות נמוך ואינו נותן מענה הולם לפגיעה שנגרמה. בערעור הודגש כי פסיקת פיצוי ממשי היא חלק בלתי נפרד מהשבת אמון הציבור ומהכרה בנזקם של הילדים והוריהם".

תגיות:
חולון
/
גן ילדים
/
פרקליטות המדינה
/
מטפלות
/
התעללות בתינוקות ופעוטות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף