חטיפת היימנוט קסאו: מעצרו של החשוד הוארך; לא בוצעה בדיקת פוליגרף

ביהמ"ש האריך בשישה ימים נוספים את מעצרו של החשוד בניסיון חטיפת הילדה בבאר שבע. החשוד הסכים לכאורה לבדיקת פוליגרף, אולם בארץ קיים חוקר פוליגרף אחד דובר אמהרית - מה שמקשה על תיאום הבדיקה

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
היימנוט קסאו - הילדה שנעלמה בצפת
היימנוט קסאו - הילדה שנעלמה בצפת | צילום: בתיה גלעדי
3
גלריה
נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה. היימנוט קסאו
נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה. היימנוט קסאו | צילום: באדיבות המשפחה

השופט מזרחי קבע כי מהחקירה עולה עילת מסוכנות וכן התייחס לטענות נציגי המשטרה לפיהם החשוד שלח מיד לאחר האירוע בבאר שבע גורם אחר מטעמו שניסה ליצור קשר עם המשפחה ולאחר מכן גם שלח הודעה קולית שבא תיאר מה רצונו ומטרתו בהגעתו לדירת המשפחה בבאר שבע.

הוריה של היימנוט קסאו
הוריה של היימנוט קסאו | צילום: באדיבות המשפחה

בעקבות אירוע זה חושדים במשטרה כי מדובר בניסיון לשבש הליכי חקירה. עוד עלה מהדיון, כי החשוד הסכים לכאורה לבדיקת פוליגרף, אולם בכל הארץ קיים חוקר פוליגרף אחד דובר השפה האמהרית - מה שמקשה על תיאום הבדיקה האמורה. השופט מזרחי בחן את הראיות שנאספו בתיק על ידי חוקרי להב 433 במשטרה, שמע את טענות באי כוחו של החשוד מטעם הסנגוריה הציבורית ומצא כי יש מקום בשלב הזה של החקירה להאריך את מעצרו של החשוד.

תגיות:
באר שבע
/
צפת
/
חשד לחטיפה
/
היימנוט קסאו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף